Cât timp ar trebui să acorzi realizării unui CV? Iată 4 lucruri care te pot ajuta!
0Un CV este un lucru relativ simplu de realizat. Dacă urmezi structura tradiţională şi ai deja în gând aspectele pe care vrei să le menţionezi, atunci acesta poate fi gata chiar şi în 10 minute. Totuşi, având în vedere faptul că nu faci un CV în fiecare lună, este clar că ar trebui să acorzi puţin mai mult timp realizării acestuia. Până la urmă, acest document este cel care îţi poate obţine interviul mult dorit sau nu.
Astfel, iată cam cam cât timp ar trebui să acorzi realizării unui CV şi care sunt 4 dintre lucrurile care te pot ajuta în realizarea acestuia!
Cât timp ar trebui să acorzi realizării unui CV?
Timpul este relativ, conform celor spune de Einstein. În cazul unui CV, timpul petrecut pentru realizarea acestuia este direct proporţional cu importanţa pe care o acorzi valorilor şi experienţei tale. Cu cât ai mai multă experienţă într-un anumit domeniu, cu atât ar trebui să petreci mai mult timp rafinând şi îmbunătăţind secţiunea respectivă a CV-ului.
Un alt mod de abordare al realizării acestui document este oferit de întrebarea: dacă tu îţi faci CV-ul în 5 minute, de ce ar petrece angajatorul mai mult de 5 minute pentru a ţi-l citi? Apoi, o lectură de câteva minute a unui CV nu este de ajuns pentru a vedea dacă persoana respectivă este potrivită pentru o anumită poziţie sau nu.
Astfel, pentru realizarea în mod corespunzător a unui CV, acordă atât timp cât crezi că valorează expunerea calităţilor tale, dar şi atât timp cât ai vrea un angajator să-l citească.
4 lucruri care te pot ajuta în realizarea unui CV
Indiferent de câtă experienţă ai într-o anumită industrie, mereu ai nevoie de ajutor. Mediul de realizarea al unui CV evoluează chiar de la an la an. Totodată, dacă vrei să te concentrezi mai mult pe informaţii, atunci vei avea mai puţin timp pentru design. La capitolul design şi organizare te poate ajuta CVmaker - acesta este un creator profesional de CV-uri care îţi pune la dispoziţie 36 de şabloane, abilităţi de personalizare, precum şi posibilitatea de a-ţi organiza aplicările.
Apoi, când vine vorba de expunerea calităţilor tale, ar trebui să:
Începi în forţă
Pentru rezultate optime, ar trebui să începi CV-ul cu un rezumat al abilităţilor tale, dar şi cu menţionarea reuşitelor tale cele mai importante - fie pe plan personal, fie pe plan profesional. Aceste puncte sunt cele care ar trebui să atraga interesul unui angajator - tocmai de aceea este bine şi recomandat să începi în forţă.
Adaptezi CV-ul pentru job-ul dorit
Din nou, aici poţi apela la CVmaker! În funcţie de experienţa ta, este posibil să aplici pentru poziţii diferite. În acest caz, vei dori să evidenţiezi calităţi şi puncte forte diferite - deci vei vrea să ai posibilitatea de a aplica cu CV-uri diferite, specializate pe anumite funcţii.
Evidenţiezi evoluţia carierei tale
Un alt lucru care te poate ajuta este evidenţierea faptului că cariera ta a evoluat în timp. Orice schimbare de responsabilităţi la job-urile anterioare ar trebui menţionată în CV-ul tău. În ziua de astăzi, angajatorii sunt în căutare de angajaţi permanenţi, deschişi spre evoluţie şi spre dobândirea de noi responsabilităţi, dar şi calităţi.
Pui accentul pe rezultate, mai puţin pe responsabilităţi
Toţi angajatorii ştiu că ai avut anumite responsabilităţi ca şi angajat X la compania Y. Pe de altă parte, nimeni nu ştie ce rezultate ai avut cât ai ocupat poziţia respectivă în compania Y. Tocmai de aceea, ar trebui ca CV-ul tău să conţină mai multe menţiuni ale rezultatelor obţinute şi mai puţine menţiuni referitoare la responsabilităţile avute.
Acum că ai aflat toate cele necesare, a venit momentul să-ţi creezi CV-ul şi să obţii job-ul mult dorit!