Articol publicitar

888 a achiziţionat activele William Hill - tranzacţie de 2,3 miliarde euro

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
advert

Consolidându-şi puternic poziţia pe piaţa globală a jocurilor de noroc, operatorul 888 a anunţat finalizarea achiziţiei în valoare de 2.30 miliarde de euro a activelor William Hill din afara SUA.

În urma acestei tranzacţii dintre două branduri majore pe piaţa internaţională de gambling, inclusiv pe zona de pariuri sportive online, utilizatorii serviciilor 888 vor avea acces la şi mai multe oportunităţi de top în materie de divertisment de specialitate.

Cei de la 888 îşi manifestaseră încă din luna septembrie 2021 intenţia de a achiziţiona William Hill. Pe data de 16 mai, 307 milioane de voturi - 99.7% din acţiunile cu drept de vot - au fost în favoarea acordului şi doar 819.264 împotrivă.

Lord Mendelsohn, preşedinte neexecutiv al 888 Holdings, despre rezultatul votului acţionarilor:

Suntem încântaţi de sprijinul acţionarilor pentru propunerea noastră de achiziţie a William Hill şi dorim să le mulţumim pentru angajamentul lor continuu şi constructiv faţă de acest proces. Aşteptăm cu nerăbdare să finalizăm această achiziţie extrem de importantă la sfârşitul lunii iunie, creând un lider global în jocurile de noroc şi pariuri online prin combinarea a două afaceri complementare, două dintre mărcile de top din industrie”, a declarat.

Oportunitatea de implicare într-o astfel de tranzacţie a apărut la scurt timp după ce operatorul american Caesars a cumpărat întreaga afacere William Hill pentru un preţ de aproximativ 3.42 miliarde de euro, cu intenţia de a dispune de toate activele, cu excepţia celor din SUA.

advert

Itai Pazner, CEO 888 Holdings, este încântat de fuziunea cu William Hill

„Sunt foarte încântat să anunţ finalizarea achiziţionării William Hill”, a explicat preşedintele 888, Itai Pazner, potrivit yogonet.com. „Am construit o echipă de conducere remarcabilă, combinând punctele forte din ambele afaceri şi, în timp ce privesc către viitor, combinaţia dintre liderul nostru de produse şi conţinut, alimentat de tehnologia noastră proprietară şi mărcile noastre de clasă mondială, ne oferă o platformă puternică pentru creştere.”

Tranzacţia prin care 888 a achiziţionat activele William Hill întăreşte poziţia 888 şi angajamentul său global în sectorul de pariuri şi jocuri de noroc în ansamblu.

„Această combinaţie reuneşte două afaceri de înaltă calitate pentru a crea o afacere globală puternică de pariuri şi jocuri de noroc. Credem că achiziţia va crea valoare semnificativă pentru acţionari, creând o afacere combinată cu tehnologie, produse şi mărci de vârf în pariuri sportive şi jocuri. Cu o echipă de management de înaltă calitate, am încredere deplină în planurile noastre de viitor”, a declarat Lord Mendehlson, preşedintele neexecutiv 888 Holdings.

Itai Pazner va rămâne director executiv al companiei 888, în timp ce fostul director executiv al William Hill, Ulrik Bengtsson, părăseşte afacerea, alături de directorul financiar Eric Hageman.

„Aş dori să le mulţumesc lui Ulrik şi Eric pentru munca grozavă pe care au făcut-o la William Hill şi să le urez mult succes în viitor”, a mai spus Pazner.

Îşi vor menţine funcţiile în cadrul 888 alte persoane de bază: Yariv Dafa, Director financiar, Guy Cohen, Director de operaţiuni şi Vaughan Lewis, Director de strategie.

De asemenea, Mark Skinner, directorul de personal al William Hill, şi Satty Bhens , directorul de produse şi tehnologie, vor continua pe poziţiile lor în urma fuziunii, în timp ce Harinder Gill (de la Fintech Revolut) va fi noul Chief Risk Officer.

888

Unul dintre pionierii industriei de jocuri de noroc online, 888 Holdings PLC este o companie înfiinţată în anul 1997, listată la London Stock Exchange, care deţine brandurile 888sport, 888casino şi 888poker - sponsor al celebrei serii de turnee de poker live WSOP.

În România, brandul 888 este unul dintre favoritele pasionaţilor de jocuri de noroc pe internet, compania activând prin intermediul subsidiarei 888 Romania Limited, cu licenţă ONJN valabilă până pe 31 august 2026.

William Hill

Cu o lungă tradiţie în industria jocurilor de noroc, fondată în anul 1934, William Hill PLC este una din cele mai mari case de pariuri din Marea Britanie – aproximativ 25% cotă de piaţă în UK şi Irlanda. William Hill PLC a fost listată la bursa de valori din Londra şi are filiale precum Sportingbet, American Wagering, Mr Green, Brandywine Bookmaking, Eurotech Services Limited şi Wilstan Limited. Cu sedii principale în Marea Britanie, Republica Irlanda şi Gibraltar, William Hill are peste 16.000 de angajaţi.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite