Cum îţi afectează kilogramele în plus calitatea părului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foloseşte balsamul de păr doar la două-trei spălări.
Foloseşte balsamul de păr doar la două-trei spălări.

Din păcate, specialiştii ne avetizează că obezitatea ne afectează şi calitatea părului. Nu e de glumit cu acest aspect. Asta dacă nu cumva ne dorim să pierdem o cantitate importantă din podoaba capilară.

Un păr frumos depinde de cum îl tratezi, de cum îl păstrezi, de cum îl iubeşti. De altfel, “starea părului este afectată în primul rând de starea scalpului. Aşa că, dacă vrei un păr sănătos, îngrijeşte-te cum trebuie de scalp.

Descuamarea, primul simptom care ne arată neregulile scalpului

Însă, mai există şi un alt factor important care poate influenţa frumuseţea podoabei capilare. Stilistul Arabella Zadic trage un semnal de alarmă în legătură cu greutatea şi starea părului. “Obezitatea poate duce la pierderea hidratării pielii. Iar până la uscarea scalpului nu mai este decât un singur pas. Unul dintre simptomele acestei afecţiuni este descuamarea accelerată (nu o confunda cu mătreaţa)”, precizează specialista.

Rezultat final: căderea podoabei capilare

Kilogramele în plus îşi pun amprenta şi pe glandele sebacee. Aflate pe lângă folicul (rădăcina firului de păr), ele se pot bloca şi infecta. Totodată, ele pot duce la o supraproducţie de sebum – ceea ce se traduce cu un scalp gras, încărcat.

Află pe clicksanatate.ro cum îţi afectează kilogramele în plus calitatea părului.

Pieptănarea frecventă duce la căderea părului

Cele mai bune tratamente pentru îndesirea părului

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite