Proprietăţile miraculoase ale morcovului şi ficatului, alimentele care previn căderea părului şi întăresc unghiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Morcovii au rolul de a proteja părul şi unghiile FOTO: Shutterstock.com
Morcovii au rolul de a proteja părul şi unghiile FOTO: Shutterstock.com

Alimentaţia este extrem de importantă atunci când vorbim despre sănătatea părului, a unghiilor şi a pielii. Medicii specialişti recomandă o listă cu câteva preparate esenţiale care pot face minuni din acest punct de vedere.

Starea de sănătate a organismului depinde foarte mult de alimentele pe care le consumăm. Tocmai de aceea, în foarte multe cazuri medicii recomandă, pe lângă tratamentul obişnuit, şi o serie de diete alimentare care să ajute medicamentele să-şi facă efectul asupra unui organism bolnav.

Tot cu ajutorul alimentaţiei putem preveni apariţia anumitor afecţiuni care ne-ar putea da peste cap sănătatea. Medicii specialişti sunt de părere că este foarte important să conştientizăm faptul că tot ceea ce mâncăm are un impact major asupra organismului nostru fie în sens pozitiv, fie în sens negativ. 

„Tot ceea ce mâncăm contează şi are efecte asupra corpului. Putem să ne simţim bine sau, din contră, putem vătăma organismul din cauza alimentaţiei.” este părerea medicului specialist Anca Telehuz, din cadrul Unităţii Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia. 

Protecţie pentru păr şi unghii

Dacă unele alimente au efect terapeutic asupra organelor vitale, altele au rolul de a proteja părul, unghiile sau pielea. Betacarotenul din roşii şi acizii graşi Omega – 3 din ton, somon, macrou sau sardine au rolul de preveni căderea părului şi de a-i reda strălucirea.

„Proteinele din peştele gras, cum este somonul de exemplu, ajută foarte mult în tratamentele împotriva căderii părului. Peştele poate fi consumat în combinaţie cu legume. Pentru cei cărora nu le place peştele, dar se confruntă cu astfel de probleme farmaciile naturiste au o sumedenie de preparate pe bază de acizi graşi Omega -3” ne explică Carmen Ana, asistent medical într-o farmacie naturistă din Slobozia. 

Pentru unghiile fragile cel mai bun aliment este morcovul. Cantitatea de vitamina A pe care leguma o conţine ajută la întărirea unghiilor moi şi exfoliate. De asemenea, preparatele culinare pe bază de ficat ajută la rândul lor la protecţia unghiilor. Ficatul are în compoziţia sa acid folic, foarte important în menţinerea sănătăţii unghiilor. 

Nu în ultimul rând, carnea roşie ajută la menţinerea stării de sănătate a părului. Zincul şi fierul din carnea roşie stimulează producerea de cheratină, necesară protecţiei părului. 

Citiţi şi:

Cum reuşeşte natura să ne scape de durerile cele mai atroce. Secretul ascuns în plantele cu efecte analgezice

Slobozia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite