Semne care-ţi arată că ai lipsă de fier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oboseala este unul dintre cele mai comune semne ale lipsei de fier.
Oboseala este unul dintre cele mai comune semne ale lipsei de fier.

Este normal să-ţi cadă aproximativ 50-60 de fire de păr pe zi, dar când sunt mai multe şi nu se regenerează, este un indiciu că ai carenţă de fier. Află care sunt semnele care-ţi arată că ai lipsă de fier.

Fierul este un mineral esenţial pentru sănătatea organismului. El are rolul de a transporta oxigenul către toate celulele organismului. În acelaşi timp fierul contribuie la formarea hemoglobinei. Femeile sunt cele mai predipuse la deficienţe de fier deoarece pierd sânge lunar, în timpul ciclului menstrual. Doza zilnică de fier recomandată pentru femei este de 18 mg, în timp ce femeile gravide au nevoie de 27 de mg. Alimentele bogate în acest mineral sunt carnea de vită, ficatul, fasolea, cerealele integrale şi legumele verzi, cum este spanacul.

Semne care-ţi arată că ai lipsă de fier. Oboseală

Chiar dacă dormi suficient noaptea te trezeşti obosită şi-ţi este greu să te concentrezi ziua. Oboseala este unul dintre cele mai comune semne ale lipsei de fier, deoarece corpul nu este bine oxigenat şi din acest motiv organele nu pot funcţiona la întreaga lor capacitate.

Află pe clickpentrufemei.ro şi alte semne a deficienţei de fier din organism.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite