COVID-19: Purtarea măștii sanitare, în mod obligatoriu, nu este necesară, spune un expert german

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele Asociației medicilor germani afirmă că purtarea obligatorie a măştii sanitare nu este necesară, în contextul numărului crescut de cazuri de COVID-19 în Germania, informează DPA.

Spital COVID Germania FOTO Pixabay
Spital COVID Germania FOTO Pixabay

O dată cu venirea toamnei, au început să crească numărul cazurilor de COVID-19, în Germania, iar președintele Asociației medicilor germani a declarat că purtarea obligatorie a măştii sanitare nu este necesară, încercând să calmeze astfel îngrijorările legate de starea de sănătate a compatrioţilor săi, după cum scrie DPA.

  "Noul coronavirus este un virus (...) faţă de care am dezvoltat o anumită stare de coexistenţă", a declarat  Klaus Reinhardt, vineri,  pentru postul de radio Deutschlandfunk. 

Măsura privind obligativitatea de purtare a măştii sanitare nu este necesară în prezent, a declarat expertul german. În acest moment, oamenii pot să decidă în continuare singuri dacă este nevoie să poarte masca sanitară sau nu. 

 COVID-19 nu este singura maladie respiratorie care se intensifică de obicei în timpul lunilor de toamnă şi de iarnă, întrucât acest fenomen poate fi constatat şi în cazul gripei şi al infecţiilor cu virusul respirator sinciţial (RSV), a mai spus Klaus Reinhardt, potrivit Agerpres. 

Numărul, ușor în creștere, al cazurilor de COVID-19, va pune totuşi încă o dată o anumită presiune pe spitalele şi clinicile din Germania în acest an, a menționat oficialul german. 

Sfaturile președintelui Asociației medicilor germani sunt ca oamenii să rămână în casele lor şi să evite să intre în contact cu alte persoane timp de câteva zile dacă sunt infectaţi cu un virus ce provoacă o boală respiratorie acută. 

Deși rămâne la un nivel relativ scăzut, numărul cazurilor de coronavirus confirmate pe teritoriul Germaniei este în ușoară creștere, de aproape o lună, conform agenţiei germane pentru controlul bolilor, Robert Koch Institute (RKI). 

Aproape un sfert din persoanele confirmate COVID-19 pozitiv au avut nevoie de spitalizare în ultimele săptămâni, potrivit datelor agenţiei germane pentru controlul bolilor.

Se consideră că numărul infectărilor este mult mai mare, cazurile confirmate reprezentând un mic procent din numărul total al infecțiilor cu acest virus, deoarece cazurile ușoare și cele asimptomatice rămân neraportate.

     

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite