Unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri de COVID-19 săptămâna trecută

0
Publicat:

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a informat că, în săptămâna 21 - 27 august, 38,4% dintre cazurile de COVID-19 au fost înregistrate în Bucureşti şi în judeţele Constanţa, Prahova, Bacău şi Galaţi.

covid 19 jpg

În perioada de referinţă au fost înregistrate 3.326 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 şi au fost raportate patru decese la pacienţi cu COVID-19.

Potrivit raportului săptămânal de supraveghere, 57,7% dintre cazurile confirmate s-au înregistrat la persoane care nu s-au vaccinat anti-COVID.

Dintre cei vaccinaţi care s-au îmbolnăvit, 57,8% erau fie imediat după vaccinare, fie la mai mult de şase luni de la ultima doză.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, 86,6% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 54,7% la bărbaţi.

Dintre persoanele care au murit, 93,8% aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

  Directorul medical al Institutului „Matei Balş”, Adrian Marinescu, a declarat pentru Agerpres, că varianta Eris a noului coronavirus este prezentă şi în România, dar nu se poate discuta despre un val cum a fost cel anterior, provocat de Omicron.  

„În momentul în care un virus rămâne mult timp în circulaţie, aici vorbim despre SARS-CoV-2, el suferă în permanenţă mutaţii. Cele mai multe sunt mutaţii minore, fără semnificaţie, dar este clar că apar şi variante virale noi. Ceea ce se întâmplă în raport cu Eris, care are ca cod EG 5, nu înseamnă altceva decât altă variantă sau chiar subvariantă legată de Omicron, care se transmite extrem de uşor, care va ajunge să devină predominantă peste tot, lucru care s-a întâmplat şi cu cele anterioare. Se estimează că aproximativ 30% din cazurile noi de infecţie cu SARS-CoV-2 sunt cu această variantă, inclusiv în România. Sigur, trebuie să facem secvenţieri în aşa fel încât să vedem un trend ca să fie extrem de clar, să ne lămurim. (...) Trebuie să mai tatonăm puţin şi trebuie să avem secvenţieri încât să spunem clar cu date”, a afirmat medicul, potrivit Agerpres. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite