Restricții la Spitalul Județean Buzău din cauza numărului mare de bolnavi cu Covid-19

0
Publicat:

Crește de la o săptămână la alta numărul cazurilor de Covid-19 în județul Buzău. Asta ar putea însemna, spun specialiștii în sănătate publică, începutul unui nou val de îmbolnăviri cu coronavirus.

buzau

La Buzău, numărul cazurilor noi diagnosticate cu SARS-CoV-2 a crescut de peste trei ori în ultima săptămână iar la un spital din județ, cel de Psihiatrie de la Săpoca, a fost declarat focar de Covid-19.

Acesta este și motivul pentru care la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Buzău au fost impuse deja mai multe măsuri preventive ce vizează accesul în unitate.

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică (DSP) Buzău, în ultima săptămână, la nivelul județului Buzău, au fost înregistrați 109 de pacienți diagnosticați cu Covid-19, de peste trei ori mai mulți decât în săptămâna precedentă.

Nu mai puțin de 15 pacienți infectați cu SARS-CoV-2 sunt internați în spitalele din județul Buzău.

În acest context îngrijorător, spun responsabilii Spitalului Județean de Urgență Buzău, s-a decis stabilirea unui set de restricții pentru aparținători.

Astfel, programul de vizitare în cea mai mare unitate spitalicească din județ a fost restrâns la doar două ore, zilnic, iar în cazul a patru secții, accesul aparținătorilor este strict restricționat.

La sfârșitul săptămânii trecute, Direcţia de Sănătate Publică Buzău a confirmat un focar de Covid-19 la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca, fiind impuse restricţii şi măsuri de protecţie atât pentru vizitatori cât şi pentru personalul medical.

Un număr de 12 pacienţi intrernaţi aici au fost diagnosticaţi cu infecţie cu coronavirus, acesta fiind primul focar de acest timp înregistrat în judeţul Buzău în ultimele luni.

Pacienţii care au afecţiuni psihice nu au avut simptome specifice bolii la internare, ci ulterior. Ei au prezentat în special febră şi stare de slăbiciune.

Cu toţii au fost transportaţi într-un pavilion care a funcţionat şi pe perioada pandemiei drept spaţiu în care erau trataţi bolnavii cu Covid-19.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite