Care sunt avantajele mâncării gătite: „Este bogată în apă, are volum mare și densitate calorică mică”

0
Publicat:

Haideți să ne întoarcem la mâncarea simplă, clasică, pe care simțurile noastre știu să o evalueze. Mâncarea care se consumă dintr-o farfurie, nu dintr-o pungă, recomandă nutriționistul Mihaela Bilic, într-o postare pe Facebook. 

Ciorba este o mâncare gătită, foarte sănătoasă FOTO: Shutterstock
Ciorba este o mâncare gătită, foarte sănătoasă FOTO: Shutterstock

„Aveți nevoie de o rezoluție de început de an și nu știți care/cum să fie? Probabil v-ați săturat sau ați eșuat în încercări de tipul < vreau să slăbesc>sau < vreau să mănânc sănătos>. Când vine vorba de slăbit organismul ne sabotează, între siluetă și plăcere va câștiga întotdeauna mâncarea… puțin probabil să vină ziua în care o să uitați de ea.  .(…)Nu vă pierdeți speranța, iată o sugestie care promit să funcționeze: vă propun ca în anul 2024 să consumați doar mâncare gătită, ideal făcută de voi, acasă. Gata cu produsele ambalate și procesate, cu ingrediente nenumărate! Haideți să ne întoarcem la mâncarea simplă, clasică, pe care simțurile noastre știu să o evalueze. Mâncarea care se consumă dintr-o farfurie, nu dintr-o pungă!”, a scris dr. Bilic, pe Facebook.

În continuare, nutriționistul Mihaela Bilic prezintă care sunt avantajele mâncării gătite. 

„Spui ADIO tuturor produselor de ronțăit, fie ele dulci sau sărate, pe care le mănânci fără să-ți fie foame și pe care capul nu le percepe ca mâncare…deși ele dublează aportul caloric dintr-o zi!! Spui ADIO mâncatului pe fugă sau pe pilot automat, tolănit în canapea, plictisit în fața unui ecran, iritat și agitat în trafic, obosit și nemulțumit la birou. Ciorba și tocănița trebuie consumate cu lingura, așezați la masă…un obicei care trebuie recăpătat!”, explică Mihaela Bilic. 

  Nutriționist: ADIO E-uri, conservanți, emulsifianți, coloranți și alte chimicale!

Potrivit specialistei, tot ce este gătit „este bogat în apă, are volum mare și densitate calorică mică, deci ni se pare că am mâncat mult și ne săturăm mai repede decât dintr-un pachet de biscuiți uscați…fie ei și digestivi”. În schimb, produsele ambalate „sunt un fel de concentrat de calorii, din care lipsește ingredientul esențial pentru sănătate și siluetă: apa!”.

„Mâncarea gătită este făcută din ingrediente simple, pe care tu le pui în oală sau în cratiță, deci poți controla cantitatea de zahăr și grăsime, alegi rețeta și metoda de gătire… ADIO E-uri, conservanți, emulsifianți, coloranți și alte chimicale care seamănă a mâncare!  ADIO mâncat pe ascuns sau compulsiv, adio scotocit prin dulapuri în toiul nopții după ceva dulce, ADIO ciuguleli de poftă… ciorba și tocănița le mănânci de foame și chiar presupun un pic de efort și de organizare, trebuie gătite și încălzite, ne dau răgazul să ne gândim de două ori dacă merită <cheltuiala> de calorii”, precizează Mihaela Bilic. 

În consecință, nutriționistul are un sfat dacă vreți curățenie, ordine și disciplină în alimentația voastră: „mâncarea gătită va ajută să împușcați mai mulți iepuri deodată!! Și slăbiți fără cură de slăbire”.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite