Alimentul care nu îngrașă deloc. Poate fi consumat oricând: „Dă volum mâncării, e garnitura perfectă”

0
Publicat:

Conține apă în principal și fibre în special, puțină vitamina C și niciun pic de grăsime. Este alimentul ideal care dă sațietate maximă cu doar 35 calorii/100 grame. Unde mai pui că este și foarte gustoasă.

Fasolea păstai, un aliment delicios FOTO Profimedia
Fasolea păstai, un aliment delicios FOTO Profimedia

Dr. Mihaela Bilic explică pe pagina sa de socializare de ce e bine să consumăm păstăi, indiferent de sezon și sub orice formă.

„Niciodată nu a fost mai ușor de demonstrat cât de dietetice și sănătoase sunt legumele pentru siluetă, ca atunci când vorbim despre fasolea verde...sau albă. Niciun strop de grăsime, urme de proteine, aproape 3,5% glucide și acestea reprezentate majoritar de fibre (2,5g la 100g produs). Ce nutrienți găsim în fasolea verde? Apă în principal și fibre în special, un pic de vit. C plus satisfacție maximă- nu e de colea să ai burta plină cu doar 35cal/100g.

Acesta e rolul legumelor în alimentația umană: să aducă vitamine, minerale, apă și fibre. Să fie clar, nu din legume creștem, ci din produse hrănitoare, bogate în grăsimi și proteine. Cât despre energia pentru mișcare, ea vine din alimentele bogate în carbohidrați/amidon, adică din făinoase si leguminoase (de ex. fasolea boabe). Înapoi la fasolea verde!

Colorează și umple farfuria

Pentru a face păstăile delicioase, nutriționistul ne sfătuiește să adăugăm unt, parmezan sau bacon, pentru a crea un preparat cu adevărat savuros.,

Care este beneficiul ei? Dă volum mâncării, e garnitura perfectă, ne creează satisfacția că avem o porție mare, generoasă. Bineînteles că o putem consuma ca fel unic, însă nu o să țină prea mult de foame.

Ca să o “îmbogățim” putem adăuga unt sau ulei, pesto verde sau roșu, parmezan, bacon etc. Merge perfect cu usturoi și pătrunjel, dar și cu o bucată de carne sau pește. Proaspătă, congelată sau în conservă, rece (ca salată) sau caldă (tocăniță sau garnitură), fasolea verde ne colorează si ne umple farfuria indiferent de sezon. Profitați!

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite