Vremea se schimbă radical. Anunțul meteorologilor despre ce ne așteaptă: unde lovesc ploi abundente

0
Publicat:

Vreme de vară autentică la final de septembrie. Temperaturile anormal de ridicate pentru data din calendar ne vor răsfăța și în următoarele zile. În weekend însă vremea se schimbă radical.

În weekeend se întorc ploile FOTO Shutterstock
În weekeend se întorc ploile FOTO Shutterstock

Avem, într-adevăr, o vreme cu mult mai caldă decât în mod normal la această dată, temperaturi de până la 27 chiar 30 grade Celsius în partea de sud a teritoriului, acestea fiind valori cu peste 6-7 grade mai ridicate decât ar trebui să avem la această dată.  Acest tablou termic se va menține, de altfel, și în zilele următoare, şi joi, şi vineri. 

Poate doar sâmbătă se va răci ușor în vest, în nord, în centru, apoi și în celelalte regiuni, însă această răcire va aduce tabloul termic la un normal al perioadei calendaristice în care ne regăsim.

Acest lucru înseamnă temperaturi maxime până vineri, între 23-24 de grade până spre 28-29 de grade, izolat, din nou 30 de grade”, a explicat Alina Șerban, meteorolog în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), la Antena 3

De asemenea, ploile vor apărea în jumătatea de nord a teritoriului, în mod deosebit sâmbătă noapte și duminică.

În Capitală, vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal la avea la această dată, e vorba de maxime de 27-29 grade Celsius. 

Maxime anormale

Joi, 28 septembrie, vremea va fi predominant frumoasă și caldă; temperaturile maxime, în medie cu 4…7 grade mai ridicate decât cele normale la sfârșitul lunii septembrie, se vor încadra între 23 și 29 grade, iar minimele vor fi cuprinse între 2…4 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 18…20 grade pe litoral. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări mai ales ziua în sudul și sud-estul teritoriului, dar cu probabilitate foarte redusă de ploaie. Vântul va fi moderat, izolat cu ușoare intensificări (rafale de până la 40…50 km/h) în cursul zilei în partea de sud-sud-est a țării și pe crestele montane și va sufla în general slab în celelalte zone. În primele ore și spre sfârșitul intervalului, izolat, vor fi condiții de ceață.

În București, vremea va fi în continuare vreme mai caldă decât normal, cu o maximă a temperaturii aerului de 28…29 grade și minima de 11…14 grade. Cerul va fi variabil, iar ziua vântul va sufla în general moderat (trecător cu rafale de 35…40 km/h).

30 grade Celsius în sudul țării

Vineri, 28 septembrie, conform ANM, valorile termice diurne, comparabile cu cele din perioada anterioară, vor caracteriza în continuare o vreme deosebit de caldă pentru sfârșit de septembrie, cu maxime ce se vor încadra între 22 și 30 grade. În regiunile sud-estice, temporar vor fi înnorări, iar în sudul Dobrogei posibil ploi slabe și vântul va fi moderat, pe alocuri cu rafale de 40…50 km/h, în special pe litoral; în restul țării, cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperaturile minime, apropiate de cele normale în special în zonele joase din nord, centru și vest, vor fi de la 3…4 grade în depresiunile Carpaților Orientali până la 18…19 grade pe litoral. În primele ore și spre sfârșitul intervalului, se va semnala ceață pe areale restrânse, cu precădere în depresiunile și pe văile din nordul, nord-estul și centrul țării.

În Capitală, vremea caldă pentru sfârșit de septembrie va persista, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul a 28 grade și minima va fi de 13…15 grade. Cerul va fi variabil, iar pe timpul zilei vântul va sufla în general moderat, cu rafale de până la 40…45 km/h.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite