Potop la Craiova. Acoperișuri și copaci doborâți, zeci de străzi si pasaje inundate. Oamenii au sărit din mașinile luate de ape | FOTO

0
Publicat:

Seara de 24 septembrie a fost una de coșmar pentru craioveni. Ploaia torențială și vijelia extrem de puternică a inundat peste 50 de străzi din oraș, a smuls copaci din rădăcini și a distrus zeci de autoturisme parcate în fața blocurilor. Sute de oameni au sunat la 112 și au cerut ajutor.

În seara zilei de duminică, 24 septembrie, avertizările meteorologice pentru județul Dolj au fost transmise inclusiv prin mesaje RO Alert: Cod Portocaliu,  urmat de Cod  Roșu: averse torențiale de peste 50l/mp, descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Mulți craioveni au povestit cum stăteau în casă și priveau îngroziți cum acoperișurile le sunt smulse de pe blocuri.
"A fost prăpăd. Simțeam cum se clatină blocul cu noi. Ne uitam pe geam și ne rugam să nu moară oameni, să nu fie cineva pe stradă. Zburau acoperișurile din toate părțile", au povestit mai mulți craioveni.

Sute de oameni au sunat la 112 și au cerut ajutor. 

Primele date arată că în Craiova zeci de panouri publicitare au fost luate de vânt, inclusiv la Spitalul Județean de Urgență. 13 blocuri și 4 case au rămas fără acoperișuri, iar 2 autoturisme în care se aflau 4 persoane au fost avariate de inundații . Din fericire, toți oamenii au reușit să se salveze la timp. Toată noaptea, angajații Regiilor din cadrul Primăriei Craiova și pompierii de la ISU au fost pe teren pentru a degaja străzile acoperite de zeci de elemente de construcție. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite