Vremea rea lovește România. Lapoviță și ninsoare anunțate în următoarele 3 zile

0
Publicat:

Meteorologii au emis miercuri o informare de vreme rea, valabilă la nivelul întregii țări, în intervalul 17 ianuarie, ora 15.00 - 19 ianuarie, ora 10.00.

În cursul zilei de vineri, 19 ianuarie, precipitațiile se vor extinde. Foto: Arhivă
În cursul zilei de vineri, 19 ianuarie, precipitațiile se vor extinde. Foto: Arhivă

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, în vestul și nord-vestul țării vor cădea precipitații moderate cantitativ în acest interval, iar miercuri, 17 ianuarie, în nordul Carpaților Orientali și pe crestele Munților Apuseni se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, conform Antena3. 

În zona montană vor fi cantități de apă de 20-30 l/mp și izolat de mai bine de 40 l/mp, ceea ce va duce la topirea stratului de zăpadă. 

În regiunile vestice și nord-vestice, vântul își va face simțită prezența, suflând cu rafale de 45 - 55 km/h, iar în zonele de munte înalte de 60 - 80 km/h. 

În cursul zilei de vineri, 19 ianuarie, precipitațiile se vor extinde, transformându-se încetul cu încetul în lapoviță și ninsoare. 

Cum va fi vremea în următoarele săptămâni

Prognoza pentru 15-22 ianuarie

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sud-estice, iar în rest se vor situa în jurul celor normale. 

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nord- vestice, centrale și local în cele sud-vestice, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 22 - 29 ianuarie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar cu o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată în extremitatea de nord-est a țării. 

Cu excepția regiunilor nordice, unde regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal, cantitățile de precipitații vor fi deficitare, mai ales în jumătatea sudică a țării.

Săptămâna 29 - 5 februarie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. 

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă în regiunile nordice și centrale, iar în rest vor fi deficitare.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite