Avertizare meteo: ninsori, polei și vânt puternic în următoarele ore în România

0
Publicat:

Meteorologii au emis o informare meteorologică valabilă în următoarele zile în toată țara. Avertizarea se referă la depuneri de polei și intensificări ale vântului. 

Zona Apuseni va fi cea mai afectată de căderile de zăpadă Arhivă Adevărul
Zona Apuseni va fi cea mai afectată de căderile de zăpadă Arhivă Adevărul

Începând de luni, 15 ianuarie, ora 10:00, până mâine, 16 ianuarie, ora 18:00, aria precipitaților va fi în extindere treptată începând din vest, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

Va ninge si se va depune strat de zăpada, pe parcursul zilei de luni în zona Muntilor Apuseni si în jumătatea de nord a Carpaților Orientali, iar în noaptea de luni spre marți (15 /16 ianuarie) si în restul zone montane, precum si în regiunile intracarpatice.

Izolat, în zona de munte, se vor acumula cantități de apă de 10...15 l/mp. 

În regiunile sudice si estice, în noaptea de luni spre marți, pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. 

image

Temporar vântul va prezenta intensificări la munte, cu precădere în zona înaltă, unde vor fi rafale în general de 60...80 km/h viscolind zăpada.

Vântul se va intensifica si în zonele joase de relief, cu viteze mai mari pe parcursul zilei de marți (16 ianuarie), când in sudul Olteniei si al Transilvaniei si in sud-vestul Munteniei se vor atinge viteze de 45...60 km/h. 

După valul de ger care a lovit țara noastră vom avea parte din nou de temperaturi de primăvară, iar precipitațiile dispar din aproape toată țara.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite