Prognoza meteo pe 4 săptămâni: de când se încălzește

0
Publicat:

Vreme neobișnuită anunță meteorologii în următoarea perioadă. Temperaturile vor fi mai ridicate decât normalul perioadei și se vor înregistra precipitații abundente, se arată în prognoza pentru perioada 15 ianuarie-12 februarie.

Nu scăpăm de precipitații FOTO Adevărul
Nu scăpăm de precipitații FOTO Adevărul

Săptămâna 15 - 22 ianuarie

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sud-estice, iar în rest se vor situa în jurul celor normale. 

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nord- vestice, centrale și local în cele sud-vestice, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 22-29 ianuarie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar cu o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată în extremitatea de nord-est a țării. 

Cu excepția regiunilor nordice, unde regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal, cantitățile de precipitații vor fi deficitare, mai ales în jumătatea sudică a țării.

Săptămâna 29 ianuarie - 5 februarie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. 

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă în regiunile nordice și centrale, iar în rest vor fi deficitare.

Săptămâna 5 - 12 februarie

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. 

Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui specific pentru acest interval, posibil ușor excedentar în regiunile sud-estice.

Temperaturile încep să scadă

 Marți, 16 ianuarie, vremea se va răci față de ziua precedentă, însă în regiunile sudice valorile termice diurne se vor menține peste mediile multianuale specifice acestei date. Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), temperaturile maxime vor fi de la -3 grade în estul Transilvaniei până la 7...8 grade, pe arii restrânse în Muntenia și Dobrogea. Cerul va prezenta înnorări și va ninge slab, local la munte și în Maramureș, pe arii restrânse în Transilvania și izolat în zonele deluroase, iar în est, pe alocuri pot fi precipitații mixte și depuneri de polei. Temporar vântul va prezenta intensificări la munte, îndeosebi în zona înaltă, cu rafale în general de 60...80 km/h, viscolind zăpada, dar local și în zonele joase de relief, când în sudul Olteniei și al Transilvaniei și în sud-vestul Munteniei se vor atinge viteze de 45...60 km/h.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite