Un val de ninsori pune stăpânire pe România. Zonele în care se anunță viscol

0
Publicat:

Un episod de iarnă severă lovește din nou România. Vremea se schimbă radical, iar temperaturile vor scădea cu 10 grade Celsius de la o zi la alta. Vineri după-amiază un val de ninsori va cuprinde jumătatea de nord-vest a ţării.

Un val de ninsori lovește România FOTO Adevărul
Un val de ninsori lovește România FOTO Adevărul

Iarna se întoarce în forță. Sunt așteptate ninsori și temperaturi scăzute mai întâi în nordul țării, după care se va extinde și în celelalte regiuni,

Încă de vineri după-amiază un val de ninsori va cuprinde jumătatea de nord-vest a ţării, iar frontul va avansa către sud-est pe parcursul zilei de sâmbătă. Prin urmare, vom avea peisaj de iarnă în weekend în toată ţara, temperaturile vor fi sub 5 grade Celsius, dar strat consistent de zăpadă se va depune numai pe la munte”, a explicat meteorologul Simona Căpşună, pentru Observator News.

Temperaturile încep să scadă

 Marți, 16 ianuarie, vremea se va răci față de ziua precedentă, însă în regiunile sudice valorile termice diurne se vor menține peste mediile multianuale specifice acestei date. Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), temperaturile maxime vor fi de la -3 grade în estul Transilvaniei până la 7...8 grade, pe arii restrânse în Muntenia și Dobrogea. Cerul va prezenta înnorări și va ninge slab, local la munte și în Maramureș, pe arii restrânse în Transilvania și izolat în zonele deluroase, iar în est, pe alocuri pot fi precipitații mixte și depuneri de polei. Temporar vântul va prezenta intensificări la munte, îndeosebi în zona înaltă, cu rafale în general de 60...80 km/h, viscolind zăpada, dar local și în zonele joase de relief, când în sudul Olteniei și al Transilvaniei și în sud-vestul Munteniei se vor atinge viteze de 45...60 km/h.

În Bucuresti, valorile termice diurne se vor situa peste normele specifice perioadei. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a zilei. Vântul va sufla în general moderat cu viteze de 35...45 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 7 grade.

Vreme geroasă la munte

La munte, valorile termice vor fi în scădere față de intervalul precedent, astfel încât vremea va deveni geroasă - noaptea în cea mai mare parte a zonei montane. Cerul va fi variabil, temporar noros pe parcursul zilei, când va ninge slab în Carpații Orientali și local în restul masivelor. Tot ziua, temporar vântul va prezenta intensificări, în general cu rafale de 60...80 km/h, mai ales în zona înaltă, viscolind zăpada, apoi va sufla slab și moderat. 

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite