Vreme neobișnuită în majoritatea regiunilor. Cât ne bucurăm de temperaturi de primăvară

0
Publicat:

Vremea va intra într-un proces de încãlzire, astfel temperaturile maxime se vor încadra în general între 0 şi 9 grade Celsius. Va ploua în vestul şi nordul ţãrii, local în centru şi sud-vest şi doar izolat în rest. La munte se vor semnala precipitații mixte.

La munte sunt anunțate ninsori FOTO Shutterstock
La munte sunt anunțate ninsori FOTO Shutterstock

Miercuri, 17 ianuarie, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), vremea va intra într-un proces de încãlzire, astfel temperaturile maxime se vor încadra în general între 0 şi 9 grade Celsius, iar cele minime între -5 şi 3 grade, cu valori mai ridicate în vestul şi sud-estul teritoriului pânã spre 5…8 grade. Cerul, variabil ziua, se va înnora treptat în aproape toatã ţara şi local vor fi precipitaţii predominant sub formã de ploaie în vest, centru şi nord şi pe alocuri în rest, cu o probabilitate mai mare în sud-vest.

În zona montanã înaltã precipitaţiile vor fi mixte. Izolat vor fi condiţii pentru depuneri de polei. Vântul se va intensifica din nou la munte, astfel, mai ales în a doua parte a intervalului, pe creste vor fi rafale de peste 70…80 km/h, iar local şi temporar va prezenta intensificãri şi în regiunile vestice şi estice, cu viteze în general de 45…55 km/h. În zonele joase de relief, izolat se va forma ceaţã.

În București, valorile termice se vor situa peste normele climatologice caracteristice în a doua decadã a lunii ianuarie. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri noaptea, dar probabilitatea de ploaie va fi redusã. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã va fi de 5…6 grade, iar cea minimã de -3…-1 grad.

Ploi în vest și nord

Joi, 18 ianuarie, procesul de încãlzire va continua, astfel vremea va deveni caldã pentru a doua decadã a lunii ianuarie. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 4 şi 13 grade, iar cele minime se vor situa între -1 şi 9 grade. Cerul va avea înnorãri şi temporar va ploua în vestul şi nordul ţãrii, local în centru şi sud-vest şi doar izolat în rest. În zona montanã înaltã, iar spre sfârşitul intervalului, posibil şi în extremitatea de vest şi de nord a teritoriului, se vor semnala precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte şi în regiunile vestice, dar pe arii restrânse şi în centru şi est. Izolat se va forma ceaţã.

Și în Capitală,  vremea va fi caldã pentru aceastã datã, cu o temperaturã maximã de 10…12 grade şi o minimã de -1…3 grade. Cerul va fi temporar noros şi vor fi condiţii ca trecãtor sã plouã slab. Vântul va sufla în general slab. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţã.  

De vineri însă, meteorologii anunță că vremea se schimbă radical. Valorile termice vor scãdea semnificativ în jumãtatea de nord a teritoriului, însã în regiunile sudice se vor menţine mult mai ridicate decât cele specifice datei. 

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite