Vremea rea face prăpăd la munte. Cod galben de ninsori viscolite: harta zonelor afectate

0
Publicat:

Vremea rea face prăpăd la munte. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a amis o nouă avertizare cod galben de ninsori viscolite în 11 județe din zona de munte. Atenționarea este valabilă până miercuri, 1 februarie, ora 12.00.

Viscol în 11 județe din zonele de munte FOTO Shutterstock
Viscol în 11 județe din zonele de munte FOTO Shutterstock

Meteorologii au emis o atenționare cod galben pentru intervalul 31 ianuarie, ora 10.00 – 01 februarie, ora 12.00, de ninsori viscolite în Carpații Meridionali și de Curbură.

În intervalul menționat în Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1700 m, vor fi perioade cu viscol (rafale în general de 70…80 km/h), zăpada va fi spulberată, iar vizibilitatea redusă. La munte vor mai fi perioade cu viscol și în zilele următoare. Local și temporar în regiunile sud-vestice, iar miercuri (01 februarie) și în cele centrale și nord-estice vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 50-55 km/h”, a anunțat ANM.

Harta zonelor afectate de ninsori viscolite FOTO meteoromania.ro
Harta zonelor afectate de ninsori viscolite FOTO meteoromania.ro

Totodată, specialiștii ANM au emis o prognoză specială pentru București, valabilă în intervalul 31.01.2023, ora 10.00 – 01.02.2023, ora 12.00. În prima parte a zilei de marți vor fi înnorări și temporar va ninge slab, apoi cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 4 grade Celsius, iar cea minimă se va încadra între minus 6- minus 5 grade Celsius, mai coborâtă până spre minus 9 grade Celsius în zona periurbană.  

În continuare, meteorologii anunță o răcire accentuată a vremii, cu temperaturi sub pragul de îngheț, inclusiv la București. Marți, precipitațiile se vor semnala în majoritatea zonelor. La munte va ninge în continuare și se va depune strat de zăpadă.

Mai sunt posibile căderi masive de zăpadă

După ciclonul polar care a adus ninsori de coșmar în România urmează o răcire accentuată a vremii. Meteorologii prognozează temperaturi extrem de scăzute din cauza unui val de frig. În anumite regiuni vor fi minus 15 grade Celsius.

Acest acest ciclon polar e posibil să mai aducă aceste căderi masive de zăpadă, cum am văzut în acest weekend. Dacă nu în săptămâna asta, atunci într-una dintre săptămânile următoare. Urmărim cu atenție ce se întâmplă în weekend-ul viitor.

Dacă vorbim de marți, miercuri și joi, de creșterea valorilor de temperaturi, în special în partea de sud a țării, unde este posibil, mai ales în sudul extrem, să înregistrăm temperaturi între 8 până la 10 grade Celsius, valori peste ceea ce ar fi normal pentru această perioadă", a explicat, conform România TV, Elena Mateescu, director al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite