Prognoza meteo 22 mai. Județele care intră sub cod galben de ceaţă şi ploi torenţiale

0
Publicat:

Potrivit prognozei întocmite de Administraţia Naţională de Meteorlogie pentru ziua de miercuri, 22 mai, în cea mai mare parte a zilei vremea va avea un caracter instabil, semnalându-se ploi în cea mai mare parte a regiunilor. Au fost emise şi două coduri galbene pentru vreme rea.

foto arhivă
foto arhivă

Meteorologii au emis un cod galben de ceaţă pentru zona de litoral, ceaţă care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m. Acesta este valabib în intervalul orar 6.30-10 şi priveşte atât zona de litoral, cât şi cea continentală a judeţului Constanţa, dar şi Delta Dunării şi mai multe localităţi de pe raza judeţului Tulcea.

De asemenea, un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată şi cantități însemnate de apă a fost emis şi pentru ora 10 şi vizează aproape jumătate din ţară. În Banat, Oltenia, Maramureș, vestul Transilvaniei și al Munteniei, precum și în zona Carpaților Occidentali, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25-30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

harta cod galben jpg

Astfel, pe tot parcursul zilei, mai ales în zonele din sudul şi din centrul ţării, dar şi pe arii restrânse în rest, cerul va avea înnorări temporar accentuate și se vor semnala averse însoțite de descărcări electrice. Ploile vor avea și caracter torențial, astfel încât în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă însemnate (local 15-25 l/mp și izolat 30-40 l/mp). De asemenea, este posibil ca pe alocuri să cadă cădea grindină.

Pe parcursul zilei, vântul va sufla cu putere, local, în Moldova, Banat și la munte, dar se va intensifica pentru scurt timp și în timpul ploilor.

În ciuda caracterului instabil, vremea va fi caldă. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 20 și 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 și 16 grade.

În Bucureşti

În Capitală, vremea va fi în cea mai mare parte a zilei instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi perioade cu averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, posibil cu intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă va fi de 24-26 de grade, iar cea minimă de 12-14 grade.

MeteoPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite