Ciclonul care a făcut ravagii în mai multe țări din Europa ajunge și în România. Județele care intră sub cod galben de ploi și vijelii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ciclonul care a făcut ravagii în mai multe țări din Europa ajunge și în România. Meteorologii au emis două avertizări cod galben de ploi, vijelii și grindină, fenomene care vor afecta jumătate de țară.

România, amenințată de ciclon FOTO: ARHIVĂ, Adevărul
România, amenințată de ciclon FOTO: ARHIVĂ, Adevărul

Potrivit ANM, de marti, 21 mai 2024, de la ora 16.00 până miercuri 22 mai, la ora 10.00, e în vigoare un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în Banat, Oltenia, sud-vestul Transilvaniei și sudul Crișanei, unde se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii (viteze de 50...70 km/h), averse torențiale, frecvente descărcări electrice și izolat căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

De asemenea, de marți de la ora 10.00, codul galben de ploi și instabilitate atmosferică se va extinde și timp de 24 de ore va afecta Banat, Oltenia, Maramureș, vestul Transilvaniei și al Munteniei, precum în zona Carpaților Occidentali.

Zonele afectate de codul galben FOTO meteromania.ro
Zonele afectate de codul galben FOTO meteromania.ro

În acel interval vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25...30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

MeteoPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite