Prognoza meteo pentru perioada următoare: când vine vara și unde vor fi vijelii

0
Publicat:

Administraţia Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. 

Vremea macilor FOTO Dan Cristian Mihăilescu
Vremea macilor FOTO Dan Cristian Mihăilescu

Meteorologii anunță că, în perioada imediat următoare, temperaturile vor fi în creștere, dar ne așteaptă și episoade cu ploi, vijelii, grindină și vânt intens.

20 - 27 mai 2024

Temperatura medie a aerului se va situa în jurul celei specifice pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă în regiunile sud-estice, în timp ce în restul teritoriului regimul pluviometric va fi excedentar mai ales în jumătatea de vest.

27 mai - 3 iunie 2024

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de mediile multianuale în toată țara. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această perioadă în majoritatea regiunilor.

3 - 10 iunie 2024

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste normele climatologice ale perioadei la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în majoritatea regiunilor.

10 - 17 iunie 2024

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele multianuale în regiunile sudice și estice și vor fi apropiate de normele climatologice ale perioadei în rest.

Regimul pluviometric va fi ușor deficitar îndeosebi în sudul și sud-estul teritoriului și apropiat de cel specific pentru această perioadă în restul țării.

În majoritatea regiunilor, vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial şi frecvente descărcări electrice.

Local, cantităţile de ap vor fi însemnate şi vor fi condiţii de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 20 şi 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 şi 16 grade, mai scăzute în depresiuni", au explicat specialiştii ANM pentru Antena 3 CNN.

MeteoPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite