Meteorologii anunță ninsori abundente la munte. Cum va fi vremea în restul țării | HARTĂ

0
Publicat:

Dacă în majoritatea regiunilor țării ploaia va fi fenomenul predominant, la munte se va depune un strat consistent de zăpadă.

Pe pârtiile din Sinaia se va putea schia FOTO Telegondola
Pe pârtiile din Sinaia se va putea schia FOTO Telegondola

În vestul și sud-vestul Transilvaniei, Carpații Occidentali și Meridionali vor fi cantități de precipitații de 25...30 l/mp, iar izolat de 40 l/mp, anunță meteorologii.

Vor fi mai ales ploi, iar la munte, la altitudini mai mari de 1400 m va ninge și se va depune strat de zăpadă. Avertizarea este valabilă până miercuri dimineață, la ora 8.00.

Pentru același interval a fost emisă și o informare meteorologică de precipitații moderate cantitativ și vânt puternic.

image

Temporar vor fi precipitații îndeosebi în nordul, centrul și estul țării, unde se vor acumula cantități de apă în general de 15...25 l/mp. Vor fi ploi, ce vor avea și caracter de aversă. În Carpații Orientali și trecător în noaptea de marți spre miercuri, în Transilvania și Moldova se vor semnala precipitații și sub formă de lapoviță și ninsoare.

Marți, până la ora 22.00, este în vigoare și o avertizare cod portocaliu de ninsori abundente și depunere de strat consistent de zăpadă

În zona montană a județelor Hunedoara, Alba și Sibiu va ninge abundent și se va depune strat consistent de zăpadă. Cantitățile de precipitații vor fi de 50...70 l/mp.

Pentru miercuri, până la ora 20.00 a fost emis un cod galben de vânt puternic pentru Moldova și nord-estul Munteniei, unde vitezele la rafală vor fi de 55...65 km/h.

Intensificări ale vântului cu viteze în general de 45...55 km/h vor fi și în restul Munteniei, Dobrogea și local în Oltenia.

MeteoPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite