Prognoza meteo pentru 13 februarie: scăderi de temperatură și precipitații în aproape toată țara

0
Publicat:

Prognoza meteo pentru marți, 13 februarie, indică o răcire a vremii, mai ales în zonele montane și de nord, însoțită de precipitații în diferite regiuni ale țării. Potrivit ANM, în ciuda scăderii treptate a temperaturilor, vremea în România rămâne relativ blândă pentru această perioadă a anului.

 Vreme rece și precipitații în majoritatea regiunilor FOTO Arhivă
Vreme rece și precipitații în majoritatea regiunilor FOTO Arhivă

În țară, vremea se va răci față de zilele precedente, cu o accentuare mai puternică în centrul și nordul teritoriului. Cu toate acestea, valorile termice se vor menține ridicate pentru această perioadă a anului. Cerul va fi înnorat, iar temporar vor apărea ploi în Transilvania, Maramureș și în cea mai mare parte a Moldovei.

În zonele montane, se anunță precipitații extinse, mai ales sub formă de ploaie, însă la altitudini mai mari de 1400 de metri, ninsorile vor predomina treptat. Cantitățile de apă pot depăși 15…20 l/mp.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare pe crestele Carpaților Meridionali și în alte regiuni, cu izolatii în rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 și 15 grade Celsius, iar cele minime între -2 și 6 grade Celsius. În unele locuri, se vor semnala condițiile de ceață.

Vremea la munte

În zonele montane, vremea se va răci considerabil. Cerul va fi acoperit de nori și se vor înregistra precipitații, mai ales sub formă de ploaie. La altitudini mai mari de 1400 de metri, ninsorile vor predomina treptat. Se vor acumula cantități semnificative de apă, iar vântul va sufla moderat cu intensificări pe crestele Carpaților. Temperaturile vor oscila între 5 și 15 grade Celsius, iar izolat se poate forma ceață.

Vremea pe litoral

La malul mării, temperaturile vor fi mai scăzute. Cerul va fi predominant înnorat, iar vântul va avea intensitate variabilă. Temperaturile maxime vor atinge 13 grade Celsius, iar cele minime se vor situa în jurul valorii de 7 grade Celsius. Șansele de precipitații sunt reduse, însă condițiile meteo se vor menține instabile.

Vremea în Capitală

În București, vremea va fi mai rece decât în zilele anterioare, însă temperaturile se vor menține peste medie pentru această perioadă a anului. Cerul va fi înnorat, iar precipitațiile vor apărea mai ales în a doua parte a zilei și pe timpul nopții. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 12-13 grade Celsius, în timp ce minimele vor fi de aproximativ 5-6 grade Celsius.

Vremea în principalele orașe

Brașov: 4 °C / 6 °C

Iași: 8 °C / 16 °C

Cluj Napoca: 3 °C/ 13 °C

Constanța: 8 °C/ 13 °C

Bacău: 6 °C/ 10 °C

Timișoara: 5 °C/ 10 °C

Oradea: 4°C/ 10 °C

Sibiu: 5 °C/ 8°C

Giurgiu: 6 °C/ 13 °C

Galați: 7 °C/ 13 °C

Arad: 5 °C/ 10 °C

Piatra Neamț: 5 °C/ 9 °C

Ploiești: 4 °C/ 12 °C

Pitești: 5 °C/ 12 °C

Buzău: 6 °C/ 14 °C

Brăila: 7 °C/ 14 °C

Craiova: 6 °C/ 13 °C.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite