Vremea marți, 21 mai: Se încălzește, dar revin ploile. La cât vor ajunge temperaturile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vremea continuă să se încălzească ușor, iar temperaturile vor fi peste mediile specifice perioadei. ANM anunță, de asemenea ploi, dar și vânt în aproape toată țara. În ceea ce privește temperaturile, maximele la nivel național se vor încadra între 19 și 29 de grade.

Vremea se încălzește ușor în România FOTO: Arhivă, Adevărul
Vremea se încălzește ușor în România FOTO: Arhivă, Adevărul

Potrivit meteorologilor, marți, 21 mai 2024, va predomina o vreme însorită. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial și descărcări electrice în Oltenia, Banat și în Crișana, local în Transilvania și Maramureș și izolat în celelalte regiuni. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă în general de 15…20 l/mp și izolat de peste 30 l/mp și vor fi condiții de grindină.

„Vremea va fi caldă și în general instabilă. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări accentuate, averse și descărcări electrice în jumătatea de vest a țării, la deal, la munte și local în celelalte regiuni. Ploile vor avea și caracter torențial, pe alocuri se vor aduna cantități importante de apă și va cădea grindină. Vântul va sufla moderat, local cu intensificări, mai ales ziua, în majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 29 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 și 16 grade”, arată prognoza ANM.

În Capitală, vremea se va încălzi față de zilele precedente. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în a doua parte a nopții când va crește probabilitatea pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 22-26 de grade, iar cea minimă de 11-13 grade.

Ceață densă în Dobrogea

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de ceață. Aceasta este valabilă pe parcursul dimineții. Potrivit avertizării local este „ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m”.

Ceață este în zona continentală a județului Constanța unde se află localitățile Medgidia, Cernavodă, Murfatlar, Hârșova, Mihail Kogălniceanu, Cobadin, Ostrov, Cogealac, Negru Vodă, Băneasa, Nicolae Bălcescu, Topraisar, Mircea Vodă, Castelu, Poarta Albă, Rasova, Lipnița, Ciobanu, Crucea, Peștera, Chirnogeni, Albești, Independența, Oltina, Aliman, Mihai Viteazu, Ciocârlia, Ghindărești, Amzacea, Cuza Voda, Deleni, Adamclisi, Saligny, Dobromir, Mereni, Seimeni, Ion Corvin, Topalu, Gârliciu, Comana, Bărăganu, Pantelimon, Târgușor, Fântânele, Tortoman, Cerchezu, Siliștea, Saraiu, Horia, Grădina, Vulturu și Dumbrăveni. De asemenea, este ceață în zona de litoral a județul Constanța, în localitățile Constanța, Năvodari, Ovidiu, Eforie, Cumpăna, Valu lui Traian, Techirghiol, Tuzla, Lumina, Topraisar, 23 August, Agigea, Corbu, Limanu, Albești, Pecineaga, Istria, Săcele, Costinești și Mangalia.

De asemenea, este ceață și în zona continentală a județului Tulcea  respectiv în zona localităților Tulcea, Măcin, Babadag, Sarichioi, Isaccea, Jijila, Greci, Baia, Niculițel, Topolog, Luncavița, Somova, Cerna, Carcaliu, Turcoaia, Frecăței, Mihail Kogălniceanu, Casimcea, Slava Cercheză, Nalbant, Dăeni, Mihai Bravu, Ceamurlia de Jos, Izvoarele, Stejaru, Nufăru, Ostrov, Văcăreni, Ciucurova, Peceneaga, Dorobanțu, Beidaud, Horia, Valea Teilor, Hamcearca și Grindu.

Avertizarea este valabilă până la ora 9.00

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite