Adolescenţii renunţă la Facebook pentru Twitter şi Tumblr

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO jigsoar.com
FOTO jigsoar.com

Un studiu despre comportamentul online relevă faptul că adolescenţii se plâng că sunt prea mulţi adulţi care utilizează reţeaua de socializare Facebook, din această cauză preferând să folosească Twitter sau Tumblr.

Un alt motiv pentru care tinerii utliizatori nu mai preferă Facebook îl reprezintă posturile prietenilor care conţin informaţii redundante despre ce au mâncat, dar şi posturi în care prietenii îşi exprimă angoasele, informează „Daily Mail“.

Amanda Lenhart de la Pew Research Center, unul dintre autorii studiului, a declarat: „Secretul este că sunt mai puţini adulţi, mai puţini părinţi şi mai puţină complexitate şi dramă. Încă îşi păstrează profilurile de Facebook, dar petrec mai puţin timp acolo, îndreptându-se spre Twitter, Instagram şi Tumblr“.

Potrivit studiului, 94 la sută din adolescenţi utilizatori de social media au şi un profil de Facebook, iar 26 la sută dintre utilizatorii social media folosesc Twitter, mai mult decât dublu faţă de 2011.

Peste 60 la sută din adolescenţi au precizat că postările lor pe Twitter sunt publice, ceea ce înseamnă că oricine le poate vedea, în timp ce 25 la sută au răspuns că postările lor sunt private, iar 12 la sută nu au ştiut dacă posturile lor sunt publice sau private.

Şapte adolescenţi din zece menţionează oraşul în care locuiesc, iar 20 la sută îşi postează numărul de telefon, procentul crescând din 2005 cu 18 la sută.

În acelaşi timp, tinerii precizează că au luat măsuri pentru a-şi proteja reputaţia şi a ascunde anumite informaţii care nu vor să fie accesibile celorlalţi.

  
 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite