Ucraineni evacuați din Israel cazați în România

0
Publicat:

România asigură sprijin pentru 220 de cetățeni ucraineni evacuați din Israel, la cererea Ambasadei Ucrainei. Luni, un alt transport cu cetățeni va sosi pe Aeroportul din Cluj-Napoca. 

Sprijin pentru ucrainenii refugiați din Israel - FOTO Facebook DSU
Sprijin pentru ucrainenii refugiați din Israel - FOTO Facebook DSU

„La solicitarea Ambasadei Ucrainei în România,  Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Dealul Spirii" București-Ilfov, cu sprijinul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Inspectoratului General pentru Imigrări și al reprezentanței din România a Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM), asigură preluarea cetățenilor ucraineni evacuați din Israel.”, arată Departamentul pentru Situații de Urgență. 

Personalul specializat din cadrul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic de Urgență București (Floreasca) va asigura asistența medicală pentru cei 220 de cetățeni ucraineni evacuați din Israel. O parte dintre ei își vor continua drumul mai departe, iar aproximativ 40-50 de persoane vor fi cazate în spații de refugiu sigure. 

Potrivit postării, luni, de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu, din Cluj Napoca, vor fi preluați pasagerii unui nou transport de cetățeni ucraineni ce pleacă din calea războiului din Israel. Echipele SMURD din Cluj vor asigura asistența medicală, iar autoritățile din țara noastră vor pune la dispoziție spații de cazare. 

România acționează în conformitate cu principiile de solidaritate internațională, sprijinind cetățenii israelieni, dar și ucraineni în această perioadă dificilă, demonstrându-și ferm angajamentul față de pace și stabilitate.”, completează comunicatul. 

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră și Inspectoratul General pentru Imigrări asigură, la sosirea în țară, în regim de urgență permisul de intrare pe teritoriul României a cetățenilor evacuați, precum și asigurarea unui regim prioritar la efectuarea procedurilor de trecere a frontierei. 

220 de cetățeni ucraineni evacuați din Israel au sosit în România - FOTO Facebook DSU
220 de cetățeni ucraineni evacuați din Israel au sosit în România - FOTO Facebook DSU

De cazarea temporară și de hrana se ocupă Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), care va oferi și sprijin cetățenilor ucraineni care doresc ulterior să părăsească România și nu au posibilități financiare. 

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) coordonează întreaga misiune umanitară, și subliniază eferturile și sprijinul oferit de  Aeroportul Internațional “Henri Coandă” București și Aeroportul Internațional “Avram Iancu” din Cluj-Napoca, respectiv, Consiliului Național Român pentru Refugiați (CNRR) și International Justice Mission (IJM). De asemenea, „în vederea îndeplinirii cu succes a misiunii umanitare, DSU se află în legătură și cu reprezentanți ai ambasadei Ucrainei din Israel.”, menționează postarea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite