Securitate sporită la un complex educațional din Cartierul Evreiesc din București, în contextul războiului din Israel

0
Publicat:

Măsurile de securitate au fost intensificate de către autorități pentru complexul educațional Laude-Reut, având în vedere războiul din Israel.

Clădirea complexului Laude Reut din Cartierul Evreiesc - Foto Google Maps, Laude Reut
Clădirea complexului Laude Reut din Cartierul Evreiesc - Foto Google Maps, Laude Reut

Poliția și Jandarmeria și-au evidențiat prezența în zona centrului educațional din Cartierul Evreiesc din Capitală, unde învață aproximativ 600 de copii. 

Președinte și fondator al centrului, Tova Ben-Nun Cherbis, a declarat că sunt impuse în mod obișnuit măsuri de securitate în cadrul complexului, însă acestea au fost multiplicate în contextul evenimentelor din Israel, deciziile pentru sporirea securității ar fi fost luate chiar de persoane din conducerea ministerelor Educației și Afacerilor Interne, conform Hotnews

Noi avem în general impuse măsuri de securitate, că așa trebuie într-un institut de învățământ unde e vorba de răspundere, de viața unor copii de la trei ani până în clasa a XII-a. Din cauza situației din Israel, cu războiul, Ministerul Educației a intervenit, doamna ministru, și ambasada. Luni dimineața, când au venit copiii la școală, erau și la liceu, și la grădiniță și gimnaziu, autoritățile locale: poliție, jandarmi. Jos pălăria! Apreciez foarte mult că s-au gândit la asta și s-a realizat imediat”, completează fondatoarea complexului Laude-Reut, potrivit sursei citate. 

Tova Ben-Nun Cherbis a adăugat că activitățile școlare ale elevilor nu au fost date peste cap. 

Procesul nostru de predare nu este afectat deloc. Mergem normal cu activitatea. Adevărul este că la noi copiii sunt obișnuiți cu pază, siguranță. Suntem foarte fermi pe partea aceasta de siguranță. Sunt în jur de 600 de copii care învață în complex”, subliniază Tova Ben-Nun Cherbis. 

Fondatoarea centrului Laude-Reut speră că, o dată cu încheierea războiului între Israel și Fâșia Gaza, copii din ambele zone să aibă acces la educație. 

Sperăm să se termine conflictele și să se revină la normal. Sperăm ca și acești copii mici, vorbesc acum și de cei din Israel, și cei din Gaza, și partea arabă, să aibă parte de o educație, ca să crească ca lideri și pentru un viitor mai bun”, a menționat Tova Ben-Nun Cherbis. 

O profesoară a complexului educațional spunea că profesorii încearcă să dezambiguizeze informațiile pe care elevii le au despre acest război. Aceștia îi ascultă pe copii și se străduiesc să găsească explicațiile potrivite pentru fiecare în parte, mai ales că pe rețelele de sociale circulă o mulțime de informații false. Cadrul didactic povestea pentru Libertatea că „Toți știu despre ce evenimente se întâmplă în Israel, de la clasa I până la clasa a XII-a”. 

Școala Laude-Reut a fost înființată în anul 1997 în România și este autorizată ca instituție de învățământ bilingv, în română și engleză. Acesta face parte dintr-un „proiect educațional inițiat în deceniul 1980 și derulat în 15 țări europene de către omul de afaceri și filantropul Ronald S. Lauder, fost ambasador al SUA la Viena”, potrivit site-ului școlii. Din anul școlar 2006-2007, în cadrul centrului funcționează și un liceu. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite