MAE: Alți doi români cu dublă cetățenie și-au pierdut viața în Israel

0
Publicat:

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat decesul a încă doi cetățeni români, în contextul situației de securitate din Israel și Fâșia Gaza. Este vorba despre persoane cu dublă cetățenie.

MAE: Alți doi români cu dublă cetățenie și-au pierdut viața în Israel FOTO: Inquam Photos
MAE: Alți doi români cu dublă cetățenie și-au pierdut viața în Israel FOTO: Inquam Photos

„Ministerul Afacerilor Externe confirmă cu regret decesul, în contextul situației de securitate din Statul Israel și Fâșia Gaza, a încă două persoane cu dublă cetățenie, israeliano-română, cu domiciliul în Statul Israel. Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanțe familiilor acestora”, a anunțat MAE, într-o precizare de presă.

MAE anunță că Ambasada României la Tel Aviv este în dialog cu autoritățile israeliene pentru verificarea informațiilor cu privire la dispariția unei persoane cu dublă cetățenie, israeliano-română. 

„Până la acest moment, Ambasada României la Tel Aviv și Consulatul General al României la Haifa nu au recepționat solicitări de sprijin consular privind dispariția sau decesul altor cetățeni români în Statul Israel”, arată ministerul.

De asemenea, MAE precizează că Ambasada României la Tel Aviv și Consulatul General al României la Haifa mențin în permanență contactul cu autoritățile israeliene pentru verificarea informațiilor cu privire la cetățenii români.

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat vineri, 13 octombrie, că alți doi români cu dublă cetățenie, israeliano-română, au murit în urma conflictului dintre Israel și Fâșia Gaza.

Zeci de români repatriați sâmbătă

Ministerul Afacerilor Externe a informat că sâmbătă, 14 octombrie, alți 58 de cetățeni români au fost aduși în țară din Israel, prin intermediul unei curse aeriene operate de o companie privată.

„Echipa consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Tel Aviv și al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah rămâne pregătită să acorde asistență consulară cetățenilor români care vor solicita sprijin pentru revenirea în țară din Statul Israel”, se arată într-o precizare de presă a MAE.

Instituția recomandă insistent cetățenilor români care încă se află pe teritoriul Statului Israel să urmeze cu strictețe indicațiile autorităților israeliene. 

Totodată, reamintește insistent cetățenilor români care se află temporar pe teritoriul acestui stat și doresc să revină în România să se adreseze Ambasadei României la Tel Aviv şi să își anunțe prezenţa în regiune, comunicând astfel datele de identificare și propriile coordonate la adresa de e-mail telaviv@mae.ro și la numărul de telefon de permanență al Ambasadei României la Tel Aviv: +972 54 5643279, precum și cel al Consulatului General de la Haifa: +972 543 998 038, pentru a putea fi contactaţi. 

EvenimentePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite