Trei persoane, arestate preventiv în dosarul creditelor bancare obţinute cu acte false

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Persoanele se foloseau de acte false pentru obţinerea de credite bancare Foto Adevarul
Persoanele se foloseau de acte false pentru obţinerea de credite bancare Foto Adevarul

Trei persoane au fost arestate preventiv, vineri, ca urmare a percheziţiilor făcute joi în Bucureşti, pentru destructurarea unei grupări specializate în obţinerea de credite bancare cu acte false. Perjudiciul estimat în acest caz este de 1,5 milioane de lei.

Cinci persoane au fost ridicate joi dimineaţă, în urma a 16 percheziţii care au avut loc în Bucureşti, Ilfov, Ialomiţa şi Giurgiu, într-un dosar privind fraude bancare cu un prejudiciu estimat la 1,5 milioane de lei, potrivit unor surse din Poliţia Capitalei.

Acţiunea a vizat o grupare formată din 18 persoane, însă numai pe numele a cinci dintre ele au existat mandate de aducere.

Potrivit anchetatorilor, suspecţii luau credite bancare prin intermediul unor firme fantomă, iar banii erau ulterior folosiţi în afaceri legale cu materiale de construcţii.

Descinderile de joi au legătură cu un dosar în care au fost deja arestare preventiv, în luna februrie, alte 16 persoane, între care liderul grupării şi un avocat din Bucureşti. Gruparea era monitorizată încă de la sfârşitul anului 2011, au precizat sursele citate.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite