Sindicatele TESA din Sănătate ies la protest. Vor salarii mai mari

0
Publicat:

Uniunea Naţională a Sindicatelor TESA din Sănătate a anunțat că marți, 12 decembrie, va fi organizat un protest în fața Ministerului Sănătății. Sindicaliștii vor salarii cu 25% mai mari.

Protestul TESA - Foto Facebook Uniunea TESA din Sănătate
Protestul TESA - Foto Facebook Uniunea TESA din Sănătate

Potrivit unui comunicat al Uniunii Naționale a Sindicatelor TESA din Sănătate, marți, 12 decembrie, angajații vor protesta între orele 12:30 și 14:30 în fața Ministerului Sănătății. 

Sindicaliștii vor creșterea salariilor cu 25%, așa cum a fost aprobată pentru personalul Caselor de Asigurări de Sănătate, dar și eliminarea completă a discriminării personalului TESA, în noua lege a salarizării. 

„Conform intelegerii, ministrul Alexandru Rafila va primi o delegatie a UNIUNII TESA  intre orele 14-14.30.Demonstratia are loc ca o reactie de sustinere a protestelor colegilor nostri din tara ,proteste incepute dupa ce Guvernul a decis majorarea salariilor doar pentru personaluL CAS. Timp de 7 ani de zile personalul TESA a fost continuu discriminat de actuala lege a salarizarii.”, informează comunicatul emis de Uniunea Sindicală TESA. 

Totodată, s-a hotărât că vor continua protestele și în spitale. 

Mai mult decât atât, sindicaliștii spun că protestele „ar putea culmina cu încetarea lucrului pe termen nelimitat în unele sectoare TESA, în cazul în care discriminarea salarială nu va înceta”, conform comunicatului de sâmbătă al Uniunii TESA, citat de G4Media. 

România este singura ţară din UE în care există o groapă salarială între personalul medico-sanitar şi cel de suport nemedical (tehnic-economic-administrativ – TESA) din sectorul sanitar şi unde nu se ţine cont de o echitate în raportul studii – experienţă – importanţa muncii!”, concluzionează sindicaliștii . 

Angajații Caselor de Sănătate au protestat în luna noiembrie pentru majorarea salariilor. Greva s-a terminat după zece zile, atunci când proiectul de lege care prevedea creșteri salariale a fost aprobat de Parlament.

Pe 7 decembrie, președintele Klaus Iohannis a semnat Decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 21/2023 pentru modificarea și completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative cu impact în domeniul sănătății (PL-x 172/20.03.2023), potrivit BLocului Național Sindical, care a organizat protestele angajaților CAS. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite