Rusia reacţionează şi îşi închide spaţiul aerian pentru companiile aeriene româneşti: „O decizie neprietenoasă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Oficialităţile ruse au anunţat sâmbătă că îşi închide spaţiul aerian pentru companiile aeriene din România, potrivit Reuters, reacţia venind după ce România anunţase o decizie similară.

Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR) a anunţat că a închis, începând cu ora 15:00, spaţiul aerian al României pentru toate zborurile regulate ale operatorilor înregistraţi în Federaţia Rusă.

„În contextul conflictului din Ucraina, Guvernul României a decis suspendarea «Acordului între Guvernul RS România şi Guvernul URSS privind transporturile aeriene civile, semnat la Bucureşti la 22.12.1976». În consecinţă, Autoritatea Aeronautică Civilă Română a emis NOTAM prin care, începând cu ora 15:00, spaţiul aerian al României a fost închis pentru toate zborurile regulate, cu sau fără aterizare pe aeroporturile din ţară, pentru aeronavele operatorilor înregistraţi in Federaţia Rusă”, au transmis, sâmbătă, autorităţile române. 

Rosaviatsiya: „Decizii neprietenoase” ale autorităţilor din România

Ulterior, agenţia aeronautică federală rusă Rosaviatsiya a anunţat că Rusia şi-a închis spaţiul aerian pentru companiile aeriene din România „ca urmare a deciziilor neprietenoase ale autorităţilor aviatice din România”.

Alte state din cadrul Uniunii Europene care şi-au închis de asemenea spaţiul aerian pentru companiile ruseşti ca urmare a agresiunii împotriva Ucrainei, iar Rusia a răspuns în mod reciproc, sunt Polonia, Republica Cehă şi Bulgaria.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite