Români condamnați la 27 de ani de închisoare în Mare Britanie, după ce au legat femei cu bandă adezivă și le-au jefuit

0
Publicat:

Doi români au fost condamnați la 27 de ani de închisoare, în Mare Britanie, pentru că au legat femei cu bandă și le-au amenințat cu un cuțit, pentru a le jefui.

Cei doi români au fost condamnați la 27 de ani de închisoare Foto: Ziarul Românesc
Cei doi români au fost condamnați la 27 de ani de închisoare Foto: Ziarul Românesc

Cei doi au fost condamnați pentru șase capete de acuzare de tâlhărie, între aprilie și iunie 2021, și pentru o acuzație de agresiune cu intenția de a jefui sub amenințarea unui cuțit.

Bogdan Cercel (31 de ani ) a fost condamnat la 15 ani de închisoare, în timp ce Vasile Touth (35 de ani) a primit o pedeapsă de 12 ani de închisoare.

Cei doi români locuiau în nordul Londrei, au fost arestați sub acuzația că au legat femei cu bandă și le-au amenințat cu un cuțit în timpul unui jaf terifiant. Cei doi au vizat femei care lucrau la masaje sau care ofereau servicii sexuale în Leicester, Reading și Hove.

În decurs de două luni, cei doi au participat la întâlniri cu femei, pe care le fejuiau apoi de bani, bijuterii și alte obiecte de valoare, inclusiv un iPad. Într-un caz, cei doi au agresat două femei și le-au legat cu bandă adezivă, în timp ce altă dată au amenințat o femeie cu un cuțit, potrivit ziarulromanesc.net.

Jafurile au început în aprilie 2021, dar anchetele au început abia în iunie, după ce trei femei din Leicester au denunțat că au fost jefuite. Cei doi au fost arestați și puși sub acuzare acuzați. În timpul cercetărilor, detectivii au descoperit alte patru femei care au spus că bărbații au folosit aceeași metodă pentru a le jefui.

Două dintre femei au fost legate cu bandă

Detectivii au stabilit că două dintre aceste femei au fost legate cu bandă în timp ce erau jefuite. Poliția din Leicestershire a spus că bărbații și complicii lor știau unde victimele lor păstrau obiecte de valoare, cum ar fi bani și bijuterii.

Inspectorul detectiv Jenny Tattersall, care a supravegheat ancheta, este îngrijorat de faptul că există mult mai multe victime care nu au raportat crimele comise împotriva lor de Cercel și Touth: „Toate victimele din aceste cazuri sunt străine și se crede că inculpații le-au vizat suspectând că ar fi mai puțin probabil să raporteze cazul poliției. Aceste femei pot fi adesea vulnerabile, unele despre care credem că au fost traficate în Marea Britanie. Din fericire, aceste femei care au trecut printr-o încercare neplăcută, au contactat poliția.

Cred că există și alte femei care ar fi putut fi supuse unor infracțiuni similare de către acești infractori. În timpul perchezițiilor noastre la adresa lor, am descoperit aproape 40 de telefoane mobile, telefoane despre care au declarat că nu le aparțin, dar nu am putut ajunge înapoi la proprietarul lor original. Acestea ar putea fi telefoane furate de la alte femei.

Vreau să-i asigur pe oricine a fost victima acestei infracțiuni că nu este prea târziu să vorbească cu noi. Avem ofițeri specialiști care vă pot sprijini prin acest proces și vom continua să investigăm și să strângem orice alte dovezi pentru a stabili dacă acești bărbați au mai comis infracțiuni”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite