Oamenii de afaceri din Marea Britanie cer introducerea mai multor limbi străine în universități. Care este motivul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un studiu a arătat că tinerii nu pot studia limbi străine în numeroase colegii de învățământ superior. Prin urmare, mediul de afaceri și experții în limbi străine solicită miniștrilor să facă din competențele lingvistice o parte esențială a formării profesionale.

limbi straine jpg

Un raport recent al Academiei Britanice, publicat luni, arată că, în ciuda importanței competențelor lingvistice în multe locuri de muncă, capacitatea de a învăța franceza, germana sau spaniola, ridică multe probleme, scrie ziarulromanesc.net.

Cercetătorii de la Universitatea Queen’s din Belfast au analizat toate cele 204 colegii de învățământ superior (FE) din Marea Britanie, cu excepția colegiilor de învățământ superior. Ei au descoperit că abia jumătate dintre ele oferă o formă de predare a limbilor străine.

Situația este și mai gravă în Anglia, unde doar 70 din 160 de colegii de învățământ superior predau o limbă străină modernă. Raportul constată că în nord-estul, nord-vestul, estul și sud-vestul Angliei nu există aproape deloc cursuri de limbi străine. Din cele 17 colegii de învățământ profesional din estul Angliei, doar șase oferă vreo formă de învățare a limbilor străine.

În Anglia, introducerea în 2020 a noilor T-levels – cursuri profesionale de doi ani care sunt în mare parte echivalente cu trei A-levels – a fost până acum o oportunitate ratată, constată raportul. Deși au fost dezvoltate într-o serie de materii, “nu există niciun indiciu că nivelurile T vor fi dezvoltate în domeniul limbilor străine sau că nivelurile T vor include un element lingvistic”, se arată în raport.

„Este îngrijorător faptul că în 2023, când Regatul Unit ar trebui să privească spre exterior pentru a exporta mai mult, pentru a crește economia și pentru a dota tinerii noștri cu competențele necesare pentru locurile de muncă interconectate ale secolului XXI, asistăm la astfel de disparități regionale și «puncte reci»“, a declarat Jean Coussins, președintele grupului parlamentar al tuturor partidelor pentru limbi moderne.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite