Primarul Vienei susține aderarea României și Bulgariei la Schengen: „Acest zid trebuie să cadă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Michael Ludwig, primarul social-democrat al Vienei, a transmis vineri că nu este de acord cu decizia guvernului austriac, de a bloca aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen.

Primarul Vienei cere ca România și Bulgaria să fie primite în Schengen Foto : Twitter
Primarul Vienei cere ca România și Bulgaria să fie primite în Schengen Foto : Twitter

Viena este un oraș cosmopolit, care se bazează pe deschidere, coeziune socială, iar locuitorii ei pun întotdeauna unitatea înainte de diviziune. În lumina ultimelor evoluții, este important pentru mine să iau o poziție ca primar”, a transmis Ludwig pe contul său de Twitter.

„Apreciez realizările românilor și bulgarilor“

Primarul capitalei Austriei amintește într-o scrisoare publică transmisă pe Twitter că 45.000 de cetățeni cu origini românești și 20.000 cu origini bulgare trăiesc în Viena: „Ei joacă un rol important în economia, cultura și societatea noastră. Apreciez realizările românilor și bulgarilor, care au rol important în economia și cultura Austriei“.

„Viena reprezintă solidaritatea socială“

Primarul Vienei spune în scrisoarea sa că a simțit că trebuie să ia atitudine și că zidul care separă cele două țări trebuie să cadă: „Ca metropolă, Viena reprezintă solidaritatea socială și vienezii pun pe primul loc colaborarea, nu separarea. Voi continua să lucrez pentru a mă asigura că acest zid va cădea, iar Bulgaria și România vor deveni parte a zonei Schengen în viitor. Întrucât nu este posibil ca într-o Europă unită să îndepărtezi alte țări pentru motive politice interne”, a transmis primarul Michael Ludwig.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite