Ciolacu, scrisoare către cancelarul Austriei: Trebuie să veniți în România să vă convingeți singur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele PSD i-a transmis o scrisoare deschisă lui Karl Nehammer, inclusiv prin intermediul presei de la Viena, în care arată o serie de motive pentru care România și românii ar trebui să fie în Schengen.

Marcel Ciolacu, șeful PSD FOTO Facebook M.Ciolacu
Marcel Ciolacu, șeful PSD FOTO Facebook M.Ciolacu

România și românii merită să facă parte din Schengen! Este ceea ce i-am transmis cancelarului austriac, Karl Nehammer, printr-o scrisoare oficială și prin intermediul presei austriece! L-am invitat în România să se convingă singur de eforturile țării noastre și ale poporului nostru. Trebuie să vadă cum este să fii în prima linie de apărare a Europei în războiul cu Federația Rusă. Să vadă ce înseamnă sute de kilometri de graniță comună cu Ucraina și Republica Moldova. Să vadă cum România a găzduit sute de mii de refugiați, majoritatea mame cu copii fugind din calea morții. Să vadă cum transportăm milioane de tone de cereale pe șosele românești și prin Portul Constanța. Să vadă cum am asigurat energie pentru ca frații noștri de peste graniță să nu înghețe de frigul la care îi condamnase Putin!”, arată Maracel Ciolacu, într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook, unde arată și scrisoarea deschisă transmisă prin intermediul unui ziar.

Domnule Cancelar, românii sunt la fel de europeni ca austriecii! Împărtășim aceleași valori și aspirații, iar companiile austriece dezvoltă afaceri profitabile în România. Dacă decizia dumneavoastră ar fi fost corectă, România trebuia astăzi să beneficieze de solidaritatea europeană fiind tot mai integrată cu restul Europei”, completează șeful PSD.

Invitație în România

Președintele Camerei Deputaților îl invită pe Karl Nehammer în România, pentru a se convinge de ce românii merită în spațiul Schengen. „Trebuie să veniți în România și să vă convingeți de faptul că austriecii se pot bucura în liniște la târgul de Crăciun de la Viena și pentru că România, și aliații săi din #NATO muncesc zi și noapte pentru a asigura securitatea și stabilitatea acestei regiuni. Austria este sigură și datorită României, domnule Cancelar!”, a conchis Marcel Ciolacu.

Scrisoarea transmisă de Ciolacu lui Nehammer FOTO Fb M.Ciolacu
Scrisoarea transmisă de Ciolacu lui Nehammer FOTO Fb M.Ciolacu

Scrisoarea integrală

Domnului Karl Nehammer, Cancelarul Austriei

Domnule cancelar,

Prin decizia dumneavoastră, 19 milioane de români au fost lipsiți de dreptul legitim de a fi parte a spațiului Schengen. Dacă decizia dumneavoastră ar fi fost corectă, România trebuia astăzi să se bucure într-o horă a fraternității alături de toată Europa.

Pentru că suntem la fel de europeni ca austriecii. Împărtășim aceleași valori și aspirații, iar companiile austriece fac de ani de zile afaceri foarte bune în România. Și, nu uitați, noi suntem cei aflați în prima linie a frontului cu Rusia, deci avem mare grijă de granițele noastre.

Trebuie să vedeți cu ochii dumneavoastră, Karl Nehammer! Trebuie să veniți în România să vă convingeți singur de eforturile țării mele și ale poporului meu. Trebuie să vedeți cum e să fii în prima linie de apărare a Europei în războiul cu Rusia. Să vedeți ce înseamnă sute de km de graniță comună cu Ucraina și Republica Moldova. Să vedeți cum am găzduit sute de mii de refugiați, majoritatea mame cu copii fugind din calea morții. Să vedeți cum transportăm milioane de tone de cereale pe șosele românești și prin portul Constanța. Să vedeți cum am asigurat energie pentru ca frații noștri de peste graniță să nu înghețe de frigul la care îi condamnase Putin! 

Trebuie să veniți în România și să vă convingeți de faptul că austriecii se pot bucura în liniște la târgul de Crăciun de la Viena și pentru că România și aliații săi din NATO muncesc zi și noapte pentru a asigura securitatea și stabilitatea acestei regiuni. Austria este sigură și datorită României, Karl Nehammer!

Vă invit împreună cu ministrul de Interne în România. Să vedeți toate eforturile pe care țara mea le-a făcut în această perioadă! Adevărul și dreptatea sunt de partea noastră și ele vor învinge întotdeauna!

Vă așteptăm în România, domnule Cancelar,

Marcel Ciolacu

Președintele Camerei Deputaților din Parlamentul României

Președintele Partidului Social Democrat

Problema boicotului

Președintele PSD recomandă fiecărui român să decidă cum vrea să boicoteze companiile austrice, prin mici decizii personale, pentru că Viena ar fi „umilit” țara noastră prin blocarea aderării la Schengen.

În ceea ce privește boicotul companiilor austriece, e cu totul altă discuție. Și aici îmi mențin părerea că în primul rând românii trebuie să apeleze la companiile românești. Noi trebuie să ne implicăm ca aceste comapnii, chiar și bănci, cum e CEC-ul, cu capital românesc, să fie mai dinamice, mai prezente”, a precizat președintele Camerei Deputaților și al PSD, întrebat dacă sprijină o acțiune de boicot a produselor austriece sau a companiilor cu capital austriac.

Dacă băncile românești au oferte mai bune decât celelalte, nu neapărat austriece, iar produsele românești sunt mai bune decât celelalte, față de cele importate, e corect”, a completat Marcel Ciolacu, aflat la Bacău, pentru semnarea mai multor contracte pentru construcția unor loturi de autostradă.

Boicotul fiecăruia dintre noi pentru umilința la care ne-a supus Austria e cu totul altceva. Fiecare dintre noi avem dreptul indiferent ce funcție avem sau nu, să reacționăm personal față de gestul făcut, nu de austrieci, de cei care vremelnic conduc statul austriac. Cred că am fost cât se poate de clar”, a mai afirmat președintele PSD. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite