Prefectul Capitalei legat de protestul fermierilor și transportatorilor: „Protestatarii nu doresc să ajungă în Capitală”

0
Publicat:

Este a șasea zi de protest a fermierilor și transportatorilor, demonstrațiile au provocat blocaje în mai multe oraș din țară, dar mai ales la intrarea în București. Prefectul Capitalei, Rareș Hopincă a transmis luni că protestatarii nu vor să ajungă în București și că există voci care instigă la forțarea barajelor. De asemenea, prefectul a precizat că unele revendicări au fost acceptate, iar pentru altele este nevoie de timp.

Rareș Hopincă, Prefectul Capitalei : „Protestatarii nu doresc să ajungă în Capitală”
Rareș Hopincă, Prefectul Capitalei : „Protestatarii nu doresc să ajungă în Capitală”

Într-o intervenție televizată la postul B1 TV, Rareș Hopincă, prefectul Capitalei a făcut declarații în cea de-a șasea zi consecutivă de proteste ale transportatorilor și fermierilor și a explicat că „este nevoie de timp pentru a răspunde revendicărilor”. 

Un proiect de lege nu poate fi adoptat de pe o zi pe alta. E necesară o largă consultare a tuturor actorilor economici implicați pentru că, de exemplu, revendicările transportatorilor trebuie să ajungă la cunoștința tuturor actorilor implicați, nu doar a acelor care-i reprezintă pe protestatari și atunci e necesar un timp suplimentar de pregătire a măsurilor legislative”, a transmis Rareș Hopincă, potrivit B1TV. 

De altfel, Rareș Hopincă a precizat că protestatari nu-și doresc să ajungă în București și că există „instigatori” care provoacă la forțarea barajelor. 

Protestatarii nu doresc să ajungă în Capitală – lucrul acesta a fost deja lămurit în repetate rânduri cu cei care protestează și cu care avem un dialog foarte bun. În schimb, există încercarea de a provoca autoritățile. Au existat, cel puțin în weekend, încercări de a forța barajele relizate de persoane care instigă la violență, nu de protestatari. Acesta e marele risc. Apelul nostru e fix în aceeași direcție – să nu se lase instigați de cei care vor să instige la fapte antisociale. 

Nu se dorește intrarea în Capitală. Sunt niște revendicări, toate au fost prezentate sâmbătă ministrului Agriculturii și majoritatea au fost acceptate și a fost convenit un calendar ferm de implementare. Deci despre aceste revendicări, majoritaea sunt rezolvate. Dialogul continuă”, a adăugat prefectul Capitalei, conform sursei citate anterior. 

Reprezentanţii transportatorilor şi ai fermierilor au mers duminică la Ministerul Finanţelor după ce sâmbătă aceştia au discutat cu oficiali din Ministerul Agriculturii şi Ministerul Transporturilor. Negocierile s-au încheiat fără niciun rezultat

Potrivit Centrului Infotrafic circulția este restricţionată pe prima bandă, pe ambele sensuri Afumaţi, judeţul Ilfov, pentru că aceasta este ocupată de autocamioane. Și duminiă seară circulația se desfășura pe banda a doua pe ambele sensuri de mers ale DN 2, în localitatea Afumați. 

Pe de altă parte, Sindicatul Europol a precizat într-o postare pe Facebook că se fac presiuni asupra polițiștilor şi a jandarmilor pentru a opri protestul fermierilor şi transportatorilor. 

Ministrul Agriculturii se va întâlni luni și marți cu reprezentanți ai asociațiilor de fermieri. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite