Poşta Română va distribui paşapoartele la domiciliul solicitanţilor

0
0
Paşaportele vor fi livrate la domiciliu, prin Poşta Română FOTO Adevărul
Paşaportele vor fi livrate la domiciliu, prin Poşta Română FOTO Adevărul

Paşapoartele nu vor mai fi eliberate la ghişeele Direcţiei Generale de Paşapoarte, aşa cum era până acum. Pentru evitarea cozilor, documentele de călătorie vor fi trimise în plic solicitanţilor.

Poşta Română va începe, din 1 aprilie, să distribuie paşapoartele solicitate de persoanele fizice la domiciuliul acestora, în urma câştigării unui contract cu o valoare estimată de 495.000 de lei, pe o perioadă de doi ani, a anunţat operatorul poştal naţional. În urma contractului, compania estimează că va expedia cel mult 45.000 de paşapoarte.

Poşta Română a participat, la începutul lunii februarie, la procedura de cerere de oferte organizată de Direcţia Generală de Paşapoarte, informează Mediafax.

Acţiunea a avut ca obiect achiziţionarea de servicii de curierat, în baza HG 1087/2013, pentru distribuirea paşapoartelor către persoane fizice.

Potrivit acordului cadru ce va fi semnat Direcţia Generală de Paşapoarte, valabil pe o perioadă de 24 de luni, fiecare expediţie va fi asigurată, în procent de 100%, cu suma de 300 de lei.

Poşta Română va pune la dipoziţia destinatarului o metodă de verificare online a statusului expedierii şi va trimite un mesaj telefonic cu data livrării. De asemenea, operatorul va informa destinatarul şi cu privire la taxele percepute pentru acest serviciu.

Mai multe - Evenimente

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite