Manifest pentru eliminarea paşapoartelor pentru cetăţenii români la intrarea în Basarabia, duminică, 14.00

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 500 de persoane, inclusiv de la Chişinău, vor participa la o manifestaţie stradală, duminică, 15 martie începând cu ora 14.00, în faţa sediului Ministerului Afacerilor Externe al României.

Scopul comun este de eliminare a paşapoartelor necesare deocamdată cetăţenilor români care vor să treacă graniţa peste Prut. În acest sens, platforma unionistă „Acţiunea 2012“ şi „Tinerii Moldovei“ au depus petiţii la Ministerele Afacerilor Externe atât din România, cât şi din Republica Moldova, pentru eliminarea paşapoartelor la trecerea graniţei.

Co-preşedintele de la „Acţiunea 2012“, Mihai Nicolae, a completat: „Considerăm că este o situaţie nefirească aceea în care state asociate Uniunii Europene precum Serbia, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Bosnia-Herţegovina, Muntenegru, Albania şi Georgia, au acordat dreptul de intrare prin prezentarea cărţii de identitate tuturor cetăţenilor europeni, inclusiv cetăţenilor români, în timp ce autorităţile Republicii Moldova solicită în continuare prezentarea paşaportului la intrarea pe teritoriul acestui stat. Deşi suntem legaţi prin trecutul comun, limbă şi civilizaţie, este mai dificil pentru un cetăţean român să se deplaseze în patria soră, Republica Moldova, decât în alte ţări“.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite