Pompierii încep să închidă unitățile turistice care nu respectă cerințele de securitate la incendiu

0
Publicat:

Inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dealul Spirii București-Ilfov au continuat activitățile de control la unitățile de turism din zona de competență, în vederea identificării deficiențelor care pot pune în pericol siguranța utilizatorilor și au și luat primele măsuri. 

Pompieri FOTO: ISU/Facebook
Pompieri FOTO: ISU/Facebook

Cu acest prilej, la un operator economic din localitatea Voluntari, județul Ilfov, care funcționa fără autorizație de securitate la incendiu, au fost constatate deficiențe și încălcări grave ale cerinței de securitate la incendiu, motiv pentru care reprezentanții ISU B-IF au dispus măsura complementară de oprire a funcționării până la remedierea neregulilor și obținerea autorizației de securitate la incendiu, în conformitate cu prevederile HG 915/2015, au comunicat pompierii.

"În mod concret, unitatea de cazare în regim de hostel nu deține autorizație de securitate la incendiu, nu este echipată cu instalații de stingere a incendiilor ori de detectare, semnalizare și avertizare a incendiului în concordanță cu valoarea de referință, respectiv nu este echipată cu instalaţii/sisteme de desfumare ori instalaţii de iluminat de securitate pentru evacuare, în concordanţă cu valoarea de referinţă", au transmis pompierii.

În aceste conditii, administratorul a fost sancționat cu amendă contravențională, în cuantum de 100.000 lei, în conformitate cu prevederile Legii 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor.

Pentru creșterea gradului de siguranță în rândul cetățenilor, în perioada 1-18.01.2024, inspectorii de prevenire din cadrul ISU B-IF au efectuat 36 de acțiuni de control pe linia apărării împotriva incendiilor la unitățile de turism.

Pe timpul controalelor au fost aplicate 203 sancțiuni contravenționale, dintre care 64 de amenzi, în cuantum total de 684.500 lei. De asemenea, pentru o unitate cu destinația de turism din localitatea Bragadiru, județul Ilfov, a fost aplicată sancțiunea complementară a opririi funcționării pentru încălcarea gravă a cerințelor de securitate la incendiu, au mai precizat pompierii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite