Percheziții DNA. Terenuri din București obținute prin falsificarea de hotărâri judecătorești și vândute SURSE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DNA efectuează mai multe percheziții în București, la sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice, suspectate că falsificau hotărâri judecătorești civile pentru a obține terenuri pe care mai apoi le vindeau, potrivit surselor „Adevărul”. 

DNA efectuează percheziții în 11 locații din București FOTO Arhivă Adevărul
DNA efectuează percheziții în 11 locații din București FOTO Arhivă Adevărul

DNA anunță percheziții domiciliare în 11 locații, situate pe raza municipiului București, reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2014-2023, în legătură cu obținerea pe nedrept a unor imobile (24 de terenuri) aflate în proprietatea statului, situate pe raza municipiului București”, arată un comunicat de presă al DNA.

Potrivit surselor „Adevărul”, este vorba despre mai multe terenuri situate în zona Herăstrău, în Sectorul 1 și Sectorul 2. De asemenea, suspecții alsificau hotărâri judecătorești civile prin care se atestă, în fals evident, ca au drept asupra proprietăților. Ulterior mergeau la cadastru și la alte instituții cu atribuții specifice, erau puși în posesia terenurile pe care mai apoi le vindeau. 

Potrivit informațiilor furnizate de DNA, „profitul obținut din tranzacționarea ulterioară a acelor terenuri depășește suma de 10 milioane de euro”.  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite