Ioana Mihăilă se autosuspendă din REPER după ce Iohannis a dat undă verde pentru urmărirea penală a fostei ministre

0
Publicat:

Fosta ministră a Sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat că se autosuspendă din funcția de membră l Biroului Național REPER, după ce Klaus Iohannis a semnat cererea de urmărire penală, solicitată de procurorii DNA în dosarul achiziției de vaccinuri anti-COVID-19.

Ioana Mihailă se autosuspendă din REPER
Ioana Mihailă se autosuspendă din REPER

Președintele Klaus Iohannis a dat undă verde pentru începerea urmăririi penale împotriva foștilor miniștri ai Sănătății, Vlad Voiculescu (USR) și Ioana Mihăilă (Reper), în dosarul achiziției de vaccinuri anti-Covid, a anunțat Administrația Prezidențială.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis luni, 27 noiembrie 2023, ministrului justiției, doamna Alina-Ștefania Gorghiu, cererea de urmărire penală a domnului Vlad Vasile Voiculescu, în calitate de fost ministru al sănătății în perioada 23 decembrie 2020 – 14 aprilie 2021” și „cererea de urmărire penală a doamnei Ioana Mihăilă, în calitate de fost ministru al sănătății în perioada 21 aprilie 2021 – 08 septembrie 2021”, potrivit comunicatului Administrațrației Prezidențiale.

În urma acestei decizii, Ioana Mihăilă s-a autosuspendat din funcția pe care o avea în partidul REPER. „Întotdeauna mi-am desfășurat activitatea cinstit, respectând legea și interesul public. Am încredere că o anchetă corectă și transparentă va demonstra aceste lucruri. Totodată, am decis să mă autosuspend din funcția de membru al Biroului Național REPER”, a transmis Ioana Mihăilă pe Facebook.

Dosar în care mai apar Voiculescu și Cîțu

Foștii miniștri ai Sănătății, Vlad Voiculescu și Ioana Mihailă, dar și fostului premier Florin Cîţu, sunt cercetați de DNA în dosarul care investighează posibile fapte de corupție în legătură cu achiziția de vaccinuri împotriva COVID-19, potrivit informațiilor Adevărul. Procurorii îi acuză de "abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, forma participației penale fiind autoratul și, respectiv complicitatea", prejudiciul fiind peste un miliard de euro. 

În cazul lui Florin Cîțu, ridicarea imunității de către Senat va avea loc cel mai probabil miercuri. Fostul premier a subliniat că nu are de gând să-și dea demisia din grupul parlamentar al PNL și că le-a zis colegilor să voteze pentru ridicarea imunității sale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite