Cîțu: Voi cere colegilor să voteze pentru ridicarea imunității. Nu-mi dau demisia din PNL

0
Publicat:

Fostul preier Florin Cîțu a afirmat că trebuie să analizeze dosarul DNA în care se cere ridicarea imunității sale, susținând că va cere votul colegilor, dar și că nu consideră că are de ce să demmisioneze din PNL. Președintele PNL, Nicolae Ciucă, anunțase o ieșire a fostului premier din grupul parlamentarilor liberali, afirmând că scandalul aduce prejudicii de imagine partidului.  

Fostul premier susține că nu va demisiona din PNL FOTO Inquam Photos / Arhivă
Fostul premier susține că nu va demisiona din PNL FOTO Inquam Photos / Arhivă

Încă studiem dosarele. Mai avem și mâine. Încă le studiem. (...) Mi-am exercitat atribuțiile de premier în conformitate cu legislația din România. Discutăm după ce îl parcurg și eu”, a afirmat Florin Cîțu la ieșirea din comisia juridică, care analizează dosarul trimis de DNA pentru cererea ridicării imunității sale. 

Nu. Am avut această discuție. (...) Am spus că dacă aș fi avut funcții în PNL, aș fi renunțat”, a adăugat fostul premier cu privire la discuțiile purtate zilele acestea cu șeful PNL, care a afirmat că Florin Cîțu ar urma să demisioneze din grupul senatorilor liberali. 

„Eu voi cere colegilor să voteze pentru ridicarea imunității. Nu am de ce să-mi dau demisia din PNL”, a mai afirmat fostul șef PNL. 

Fostul premier Florin Cîțu a venit luni, însoțit de avocat, la comisia juridică a Senatului, pentru a consulta dosarul în care DNA cere ridicarea imunității sale. Votul în plen ar urma să aibă loc miercuri, după depunerea raportului comisiei.

Conducerea Senatului a stabilit calendarul pentru întocmirea raportului și votul din plen privind ridicarea imunității lui Florin Cîțu în dosarul în care procurorii DNA îl acuză de abuz în serviciu. Astfel, Comisia juridică din Senat are termen până miercuri să dea raport pe cererea DNA de ridicare a imunităţii, context în care vicepreşeidntele Senatului Sorin Cîmpeanu a precizat că este posibil ca şedinţa de plen să fie organizată în aceeaşi zi.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat că senatorii liberali vor vota pentru ridicarea imunităţii fostului premier, care ar urma să demisioneze din grupul parlamentar al PNL.   

„Florin Cîțu a fost președinte al partidului, a fost premier, e membru PNL. Nu putem spune că nu s-a întâmplat nimic. Este absolut corect să lăsăm instituțiile, justiția să-și deruleze procedurile și în final să vedem care este concluzia”, a spus Ciucă.  

DNA a solicitat, joi, Senatului şi Preşedinţiei ridicarea imunităţii fostului premier Florin Cîţu şi a foştilor miniştri ai Sănătăţii Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă, într-un în dosar în care se investighează posibile fapte de corupție în legătură cu achiziția de vaccinuri împotriva COVID-19.

Potrivit DNA, suspiciunile sunt de „abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, forma participației penale fiind autoratul și, respectiv complicitatea”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite