Obligați să achite reparația unui autoturism al Ministerului de Interne care le-a ucis tatăl

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familia Brănoiu, adică o mamă și copiii ei cu handicap sever, Maia și Andrei, este somată sa plătească, în calitate de moștenitoare, factura reparației unui autoturism al Ministerului de Interne care l-a accidentat mortal pe soțul, respectiv tatăl lor.

Plata daunei, cu dobânzi și penalități, este cerută de la cei 3 din poză de către MAI
Plata daunei, cu dobânzi și penalități, este cerută de la cei 3 din poză de către MAI

Totul a început acum 5 ani, când tatăl copiilor, Florin, în vârstă de 49 de ani a fost accidentat mortal în Măgurele, Ilfov, de un autoturism Audi A6 al MAI. „Februarie, mormane de zăpadă peste tot. A traversat neregulamentar prin singurul loc prin care putea. A murit pe loc”, relatează cei de la Asociația Sfânta Ana care îi au în grijă de Maia și Andrei.

„Acum coșmarul nu s-a oprit. După ani de procese inutile există un singur vinovat: cel care a traversat neregulamentar. Toată lumea a acceptat asta și nimeni nu mai caută altă dreptate. Hotărârea este definitivă. Doamna Brănoiu nu a vrut să postăm nimic, de-abia am convins-o să le facem această poză. Acum au primit 3 plicuri cu somații pentru plata prejudiciului (inclusiv copiii puși sub interdicție judecătorească în baza handicapului). Nu caută bani pentru ei, vor doar să scape de o nouă povară. Sperăm ca mesajul nostru să ajungă la cineva din cadrul Ministerului de Interne care va avea puterea de a-i convinge să renunțe la aceste pretenții. Deși MAI caută să-și recupereze acest «prejudiciu însemnat în patrimoniul instituției», în cazul de față efectiv nu mai au de unde să ia... ”, spun repezentații Asociației Sfânta Ana.

Din punct de vedere legal, în acest caz, MAI este, practic, obligat să ceară despăgubirile de la familia Brănoiu, pentru ca instituția să nu fie păgubită, iar suma nu este de neglijat. Este vorba de 29.600,13 lei, plus „dobânda legală”, o adevărată avere pentru cei din familia Brănoiu. În plus suma totală trebuie „actualizată cu indicele de inflație la data efectuarii plații efective”, a informat oarecum cinic MAI printr-o adresă a Direcției de Asigurare Logistică Integrată trimisă celor care acum sunt buni de plată.

Reprezentanții ministerului nu au dorit să comenteze cele reclamate de asociație.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite