O româncă, singura femeie care are o meserie rară pe aeroporturile din Roma

0
Publicat:

Săftica Neagu, născută la Focșani, în România, a atins înălțimi pe care puține femei au avut ocazia să le exploreze. În prezent, ea este singura femeie instructor pentru conducerea pe piste sub aeronave, certificată pentru aeroporturile Fiumicino și Ciampino din Roma.

Săftica Neagu FOTO Ambasada României în Italia
Săftica Neagu FOTO Ambasada României în Italia

De 28 de ani, Săftica Neagu trăiește la Roma, unde a îmbrățișat cu brațele deschise cultura, limba și oportunitățile de muncă unice. Plecând din România în 1995, a lăsat în urmă orizonturile familiare ale țării sale natale și s-a aventurat într-un domeniu unde puține femei au avut curajul să se aventureze.

Vorbind fluent limba italiană și engleza, românca a reușit să-și lase o amprentă profundă în industria aeronautică italiană. A colaborat cu mai multe companii de handling (servicii oferite la sol pentru a asigura funcționarea eficientă a unui zbor), contribuind la funcționarea eficientă a celor mai aglomerate aeroporturi din Italia.

În prezent, ocupă o poziție de key account pentru o companie de mare profil, având responsabilitatea relațiilor cu clienții străini. În 2015, Săftica și-a luat în serios pasiunea pentru aviație și a început să studieze pentru a obține certificarea ca instructor teoretic și practic pentru conducerea pe piste sub aeronave.

„Studiul a fost cel mai bun partener”

După multă muncă asiduă și dedicare, a primit recunoașterea oficială de la L’Ente Nazionale per l’Aviazione Civile (ENAC) și Aeroporti di Roma (ADR) pentru aeroporturile Fiumicino și Ciampino, potrivit ambasadei României în Italia. Acest lucru a făcut-o pe Săftica să devină singura femeie care a primit o astfel de onoare.

Reflectând asupra călătoriei sale, Săftica subliniază rolul crucial pe care studiul l-a jucat în succesul său. Ea spune că „studiul a fost cel mai bun partener pe tot parcursul călătoriei mele”.

Dar munca sa nu se oprește aici, prin colaborarea cu Tarom, reprezentantul național al aviației românești, își propune să ofere un punct de referință constant și autorizat pentru pasageri. Își dorește să-i scutească de anxietatea de a zbura și de a fi departe de țara lor, care, după cum mărturisește, este și a ei.

Ajută persoanele în dificultate

În afara orelor de lucru, își dedică timpul pentru a-i ajuta pe cei în dificultate. Săftica Neagu este un exemplu de curaj, perseverență și dedicare. Călătoria sa impresionantă și succesul ei într-un domeniu dominat în mod tradițional de bărbați, arată că cerul este cu adevărat limita.

Românca colaborează și cu Tarom FOTO Ambasada României în Italia
Românca colaborează și cu Tarom FOTO Ambasada României în Italia

Instructorii pentru conducerea pe piste sub aeronave au o funcție foarte importantă în domeniul aeronautic

Ei sunt responsabili pentru formarea și instruirea personalului care operează vehiculele și echipamentele care funcționează pe pista aeroportului, în proximitatea aeronavelor. Acești instructori trebuie să aibă o cunoaștere profundă a operării vehiculelor și echipamentelor de pe pista aeroportului, a regulilor de circulație și a protocolului de siguranță.

De asemenea, trebuie să aibă o bună înțelegere a comunicării radio și a semnalelor vizuale folosite pentru coordonarea activităților pe pista aeroportului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite