Închisoare pe viață pentru luptătorul K1 care a asasinat un hacker. Este fost membru al Legiunii Străine

0
0

Marius Ştefan Achim a executat în stil mafiot un tânăr de 21 chiar în scara blocului unde locuia. Victima i-ar fi promis un software pentru accesarea telefoanelor mobile la distanţă, dar nu i l-a mai livrat.

Marius Ștefan Achim (stânga) și Iulian Oancea FOTO arhivă Adevărul
Marius Ștefan Achim (stânga) și Iulian Oancea FOTO arhivă Adevărul

Tribunalul Bacău l-a condamnat la închisoare pe viață pe Marius Ştefan Achim, un bărbat de 46 de ani, fost luptător K1, arestat în Franţa, la solicitarea autorităţilor române, și extrădat apoi în România. Bărbatul a fost găsit vinovat de omor calificat, tâlhărie calificată, contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept. 

Instanța l-a obligat pe criminal la plata a 20.000 de lei ca daune materiale și a 400.000 de euro drept daune morale către părinții tânărului pe care l-a ucis.

Decizia instanței nu este definitivă.

Achim, un fost luptător K1 de performanţă, a fost prins de autorităţile din Franţa într-o suburbie a Parisului şi a fost adus în România, sub escorta Armatei Franceze. Francezii l-au pus în lanţuri şi au folosit un brâu special pentru imobilizare, însă compania aeriană ar fi refuzat să-l primească pe Achim în avion, din motive de securitate. Astfel, acesta a fost adus cu maşina până în România. 

Achim ar fi un fost membru al Legiunii Străine din cadrul armatei Franţei, potrivit unor surse judiciare. Pe 9 martie 2020, individul l-a împuşcat mortal pe Iulian Oancea, un tânăr condamnat în trecut pentru infracțiuni informatice, cu patru focuri de armă, în scara unui bloc aflat pe strada Alecu Russo din municipiul Bacău.   

Legături puternice cu lumea interlopă

Marius Ştefan Achim, românul judecat pentru amintitul asasinat interlop, este considerat unul dintre cei mai periculoşi interlopi din România. El a avut legături puternice cu Galaţiul, fiind locotenentul lui Marian Ivan, fostul lider al lumii interlope, care a fost asasinat în plină stradă în Galaţi de doi rivali. Achim era luptător de K1 şi participa la gale în numele clubului patronat de Ivan.

Achim a fost prezent la înmormântarea mafiotului, fiind printre cei care au purtat sicriul pe umeri (luptători de K1 - inclusiv Atodiresei - şi mafioţi de primă mână din România, cum ar fi membrii clanului Corduneanu de la Iaşi, Seif de la București, Titel Crăcănatu de la Brăila şi Beinur Nuredin de la Constanţa).

După moartea temutului mafiot, Ştefan Achim (46 de ani) s-a ascuns, însă nu a stat departe de scandaluri. 

Executat în stil mafiot

În martie 2020, Achim l-a împuşcat mortal într-o scară de bloc din Bacău, pe tânărul de 22 de ani. Interlopul a pus-o pe iubita lui să-i caute pe cineva care ar fi putut să-i vândă un software pentru accesarea telefoanelor mobile la distanţă.

Potrivt anchetatorilor, l-a contactat pe Iulian Oancea, care i-a promis că îi poate livra comanda pentru suma de 500 de euro. Tânărul a păcălit-o, însă, pe femeie.

Când şi-a dat seama că a fost înşelat de hacker, Ştefan Achim şi-a luat pistolul şi a plecat la Bacău pe urmele tânărului. L-a împuşcat chiar în scara blocului în care acesta locuia.

Ulterior, a fugit în Franţa, ţară pe care o cunoştea din perioada în care servise în Legiunea Străină. A fost prins de autorităţile franceze, fiind încătuşat pe 21 mai 2020 în localitatea Creil.

Poliţiştii francezi au găsit asupra lui peste 30.000 de euro, un pistol Makarov, în stare de funcţionare, şi un încărcător cu 7 cartuşe. 

Evenimente


Ultimele știri
Cele mai citite