Mii de băcăuani, căutați acasă de polițiști. Sunt vizați cei fără acte de identitate

0
Publicat:

Polițiștii locali din Bacău au înmânat peste 3.100 de invitații persoanelor care au acte de identitate expirate și minorilor cu vârsta de peste 14 ani fără acte de identitate.

Polițiștii au înmânat invitații persoanelor fără acte de identitate FOTO Poliția Locală Bacău
Polițiștii au înmânat invitații persoanelor fără acte de identitate FOTO Poliția Locală Bacău

În baza legii 155/2010, Poliția Locală a Municipiului Bacău cooperează în domeniul evidenței persoanelor cu serviciile publice comunitare de evidență a persoanelor, pentru intrarea în legalitate a celor ce nu au acte de identitate sau au acte de identitate expirate.

În urma unei solicitări a Direcției de Evidență a Persoanelor a municipiului Bacău au fost înaintate 6.574 invitații pentru a fi înmânate titularilor care nu au solicitat eliberarea actelor de identitate în termenele prevăzute de lege.

Astfel, polițiștii locali din cadrul Serviciul Ordine Publică și Evidența Persoanei au efectuat mai multe acțiuni de verificare a celor care au acte de identitate expirate și a minorilor cu vârsta de peste 14 ani fără acte de identitate.

Pentru intrarea în legalitate a celor verificați, în perioada 01.07-28.09.2022, au fost înmânate 3.174 de invitații. Aceste gen de acțiuni vor continua până la finalizarea solicitării Direcției de Evidență a Persoanelor a municipiului Bacău.

„Pe această cale reamintim cetățenilor că faptele de neactualizare a documentelor de identitate sunt fapte care pot fi sancționate conform O.U.G nr. 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români”, au precizat reprezentanții Poliției Locale Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite