Traficant de migranți, ascuns într-un cătun. A fost condamnat pentru transporturi ilegale în 5 țări

0
Publicat:

Un urmărit internațional a fost găsit de polițiști într-un sat din județul Bacău. Individul se ascundea pentru a nu fi încarcerat în Franța, unde a fost condamnat la închisoare pentru trafic de migranți.

Bărbat urmează să fie extrădat în Franța pentru executarea pedepsei FOTO Shutterstock
Bărbat urmează să fie extrădat în Franța pentru executarea pedepsei FOTO Shutterstock

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale – Compartimentului Urmăriri Bacău, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Postului de Poliție Filipești, au efectuat în 29 septembrie o descindere la domiciliul unei persoane de pe raza satului Cârligi, în urma căreia a fost prins un bărbat de 32 de ani, din județul Gorj, urmărit la nivel internațional.

„Bărbatul se sustrăgea de la executarea unui mandat european de arestare, emis de autoritățile din Franța, fiind condamnat la 3 ani de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de migranți și aderare la grup infracțional organizat”, au precizat reprezentanții IPJ Bacău.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2017 – 2018, făcând parte dintr-o rețea de trafic ce organiza transporturi ilegale de persoane clandestine între România, Franța, Anglia, Belgia și Olanda, în care erau implicate 10 persoane de naționalitate română, bărbatul de 32 de ani a trecut ilegal frontiera britanică mai mulți migranți.

Individul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, care a dispus reţinerea sa pentru o perioadă de 24 de ore. În continuare se efectuează demersurile necesare declanşării procedurii de predare a acestuia către autorităţile franceze.

Urmărit internaţional, prins de poliţişti când alimenta maşina la benzinărie

Un bărbat, căutat la nivel internaţional, a fost prins pe 26.01.2021 de poliţiştii ialomiţeni într-o staţie de alimentare carburant. Suspectul va sta după gratii 3 ani şi 2 luni.

Investigaţiile efectuate de poliţiştii din Slobozia au condus la depistarea unui bărbat, pe numele căruia Judecătoria Brăila a emis un mandat de executare a pedepsei de 3 ani şi 2 luni de închisoare.

„Noaptea trecută (n.r. 26.01.2021), în jurul orei 01.00, poliţiştii rutieri din Slobozia au depistat într-o staţie de alimentare carburant de pe raza municipiului un bărbat de 38 de ani, din Brăila, dat în urmărire naţională şi internaţională”, au precizat reprezentanții IPJ Ialomița.

Bărbatul este cercetat pentru săvârşirea de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, pe numele acestuia fiind emis un mandat de executare a pedepsei de 3 ani şi 2 luni de închisoare.

Individul a fost condus la sediul Poliţiei Slobozia în vederea continuării cercetărilor, acesta fiind ulterior încarcerat în penitenciar.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite