Droguri cumpărate cu criptomonede de pe dark-web. Cum acționau traficanții

0
Publicat:

Procurorii DIICOT Bacău au stabilit că doi bărbați au comandat sute de pastile de ecstasy din Olanda prin intermediul browser-ului dark-web și au plătit drogurile cu criptomonede.

DIICOT Bacău i-a reținut pe traficanți FOTO arhivă Adevărul
DIICOT Bacău i-a reținut pe traficanți FOTO arhivă Adevărul

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Bacău au reținut, pe 27 septembrie, patru persoane pentru 24 de ore sub acuzațiile de introducere în ţară de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, de către o persoană care nu deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii.

O parte din drogurile descoperite în locuințele traficanților FOTO DIICOT Bacău
O parte din drogurile descoperite în locuințele traficanților FOTO DIICOT Bacău

„S-a reținut faptul că, în luna septembrie 2022, doi dintre inculpați au comandat de la o persoană din Olanda, prin intermediul unui browser ”dark-web”, 250 de comprimate ecstasy, achitând contravaloarea acestora cu criptomonedele achiziționate în acest scop. La data de 27.09.2022, unul dintre inculpați a fost prins în flagrant după ce a primit coletul care conținea drogurile de mare risc”, spun anchetatorii.

Droguri, bani și un pistol, descoperite în locuințele traficanților

Potrivit DIICOT Bacău, ceilalți doi bărbați au comercializat în cursul anului 2022 droguri de risc și substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive consumatorilor de pe raza județului Bacău, unul dintre aceștia fiind prins în flagrant în timp ce transporta în vederea comercializării cantitatea de peste 100 de grame de 3-Chloromethcathinone (3-CMC).

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate la locuințele suspecților, au fost descoperite plante de canabis, diferite cantități de droguri, sumele de 44.010 lei și 120 de euro, instrumente destinate cântăririi și porționării drogurilor, un pistol metalic de tip airsoft și 3 tuburi cilindrice.

Pastilele de ecstasy găsite în urma perchezițiilor domiciliare FOTO DIICOT Bacău
Pastilele de ecstasy găsite în urma perchezițiilor domiciliare FOTO DIICOT Bacău

În cursul zilei de joi, 29 septembrie, va fi sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă a doi dintre suspecții de trafic de droguri și luarea măsurii arestului la domiciliu față de ceilalți doi.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

BacăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite