Fondatorul Misa, Gregorian Bivolaru, va fi judecat în septembrie la Cluj într-un alt dosar de trafic de persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fondatorul Misa, Gregorian Bivolaru, va fi judecat în septembrie la Cluj, într-un alt dosar de trafic de persoane FOTO Adevărul
Fondatorul Misa, Gregorian Bivolaru, va fi judecat în septembrie la Cluj, într-un alt dosar de trafic de persoane FOTO Adevărul

Fondatorul MISA, Gregorian Bivolaru, condamnat vineri de Instanţa Supremă la şase ani de închisoare pentru act sexual cu un minor, are un nou termen de judecată în septembrie, la Tribunalul Cluj, într-un dosar în care este acuzat de trafic de persoane.

Procesul de la Tribunalul Cluj a fost amânat, la sfârşitul lui mai, pentru 30 septembrie, când vor fi audiaţi martori.

În acest dosar, aflat pe rolul instanţei din Cluj-Napoca din 14 aprilie 2009, mai sunt judecaţi 20 de membri ai Mişcării de Integrare Spirituală în Absolut (MISA), potrivit Mediafax.

Gregorian Bivolaru şi cei 20 de membri MISA au fost trimişi în judecată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate şi Terorism (DIICOT) în 15 iunie 2007, iar procesul a început la Tribunalul Bucureşti.

Activitatea MISA a fost verificată atunci în cadrul unei operaţiuni intitulate „Christ“, iar probele strânse în anchetă au permis formularea de acuzaţii la adresa mai multor persoane, pentru diferite infracţiuni.

În 27 martie 2009, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a admis o cerere înaintată de reprezentanţii MISA privind strămutarea dosarului, stabilind ca acesta să se judece, în continuare, la Tribunalul Cluj. De atunci, în acest dosar au fost nu mai puţin de 27 de termene.

În martie 2004, poliţişti, jandarmi şi procurori au declanşat o amplă acţiune împotriva membrilor MISA, în urma mai multor plângeri împotriva lui Bivolaru făcute de părinţii unor tineri atraşi în această mişcare, considerată a desfăşura activităţi imorale.

Bivolaru, condamnat vineri la şase ani de închisoare cu executare pentru act sexual cu un minor

Vineri s-a judecat ultimul termen în dosarul în care liderul MISA, Gregorian Bivolaru,a fost acuzat de act sexual cu un minor, trafic de minori şi perversiuni sexuale. Judecătorii Înaltei Curţi l-au condamnat definitiv la şase ani de închisoare cu executare. Procurorii însă ceruseră o pedeapsă mult mai aspră.

 Fondatorul MISA, trimis în judecată în august 2004 şi arestat în 2005 în Suedia

Gregorian Bivolaru a părăsit ţara, după ce a fost trimis în judecată, în august 2004, fiind arestat în aprilie 2005, în Suedia. În noiembrie 2005, autorităţilor române li s-a respins cererea de extrădare a acestuia. Ulterior, în decembrie 2005, fondatorul MISA a primit azil politic din partea autorităţilor suedeze.

Din 23 mai 2013, în dosarul în care a dat vineri decizia definitivă, instanţa l-a citat pe Gregorian Bivolaru şi cu noul său nume, Magnus Aurolsson, fiind prima oară când a fost menţionat astfel.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite