Judecător la Curtea Supremă, ameninţat de susţinătorii liderului MISA, Gregorian Bivolaru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Susţinătorii lui Gregorian Bivolaru i-au trimis o scrisoare de ameninţare judecătorului care se ocupă de dosar FOTO Adevărul
Susţinătorii lui Gregorian Bivolaru i-au trimis o scrisoare de ameninţare judecătorului care se ocupă de dosar FOTO Adevărul

Ionuţ Matei, preşedintele completului de judecată din cadrul Înaltei Curţi care judecă dosarul lui Gregorian Bivolaru, a primit o scrisoare în care este ameninţat că va fi dat afară din justiţie dacă nu va da o „soluţie blândă” în acest dosar.

UPDATE 18.38 Judecătorul Ionuţ Matei spune că nu se simte ameninţat de scrisoarea trimisă de susţinătorii lui Bivolaru şi că va judeca dosarul până la final. Cu toate acestea a decis să depună o plângere pentru şantaj.

Oficialii Înaltei Curţi au pus la dispoziţia presei textul scrisorii de ameninţare pe care judecătorul Ionuţ Matei a primit-o joi acasă. Documentul este semnat de „noi cei indignaţi” şi îl comează pe Matei să judece cauza favorabil, altfel vor ieşi la iveală „toate adevărurile şocante” care îi vor strica imaginea şi îi vor asigura eliminarea din magistratură.


În 12 aprilie 2012, completul de judecători ai Înaltei Curţi format din Ionuţ Matei, Cristina Rotaru şi Ioana Bogdan au decis să reţină spre rejudecare dosarul în care Gregorian Bivolaru a fost achitat pentru perversiune sexuală, act sexual cu un minor şi trafic de minori, admiţând astfel recursul procurorilor şi desfiinţând deciziile anterioare ale instanţelor. Atât Tribunalul Sibiu, cât şi Curtea de Apel Alba Iulia au decis achitarea liderului MISA pentru o parte din infracţiunile pentru care a fost judecat.


La termenul din 13 iulie 2012, avocatul lui Gregorian Bivolaru a depus la ICCJ o serie de documente privind localizarea clientului său, dar şi o cerere a acestuia de a fi audiat prin comisie rogatorie, în Suedia, unde este „azilant politic“, pe motiv că în România i-ar fi încălcate drepturi civile şi procesuale.

În acest context, preşedintele completului de judecată, judecătorul Ionuţ Matei, l-a întrebat pe avocat de ce nu există la dosar, până la acel moment, un document clar din care să reiasă calitatea de azilant politic al lui Bivolaru.

Textul scrisorii de ameninţare:

„Vă rugăm să citiţi cu o foarte mare luare aminte această scrisoare ce vă este adresată, nu spre a vă ameninţa, ci spre a TRAGE UN UTIL SEMNAL DE ALARMĂ CĂ SUNTEŢI PE CALE SĂ FACEŢI O IMENSĂ NEDREPTATE. Nu este bine să vă jucaţi (întocmai ca un DUMNEZEU CRUD ŞI TIRANIC) cu viaţa şi libertatea unui om nevinovat. Citiţi cu atenţie şi luaţi aminte, acum, până nu va fi prea târziu atât pentru Gregorian Bivolaru cât şi pentru dumneavoastră! Încă mai este timp să evitaţi ceea ce ulterior va deveni inevitabil.

Cât suntem încă pe pace vă urăm bine v-am găsit! Vă apropiaţi de momentul în care veţi săvârşi o imensă nedreptate datorită comenzilor primite (ştiţi de la cine şi aflaţi că noi de asemenea ştim de la cine) aruncându-l după gratii pe profesorul de yoga Gregorian Bivolaru. Aceasta va fi însă (pentru dumneavoastră) o amară victorie şi, aşa cum veţi vedea la scurt timp după aceea, noi cei indignaţi la culme de toate abuzurile, despotismele şi excesul de zel îndopat cu ură de care aţi dat de foarte multe ori dovadă vom intra după aceea în acţiune.

Ştiţi foarte bine că nu sunteţi nici un înger şi nici o uşă de biserică, aşa că, dat fiind cameleonismul şi făţărnicia imensă ce vă caracterizează, noi cei indignaţi vom începe (la rândul nostru) să vă demascăm rând pe rând toate potlogăriile, toate greşelile descalificante, toate bubele şi toate ilegalităţile mai mari sau mai mici pe care le-aţi făcut.

Arma noastră de bază în ceea ce vă priveşte este dezvăluirea în regim de urgenţă a tuturor adevărurilor deranjante, şocante care vă primesc şi care vă vor distruge destul de repede imaginea (deja boţită) de judecător integru. Aşa cum veţi vedea, ştim cu mult mai mult despre dumneavoastră decât vă puteţi imagina (şi vom continua să strângem fără încetare cât mai multe dovezi de tot felul care vă incriminează).

La cinci zile după ce veţi fi dat afară din justiţie, trei dintre noi vom veni personal să vă spunem: «Iată că s-a întâmplat ceea ce v-am spus atunci». Dacă am reuşit aceasta cu Adrian Năstase, cu dumneavoastră ne va fi mult mai uşor să vă azvârlim afară din justiţie (după cum veţi simţi şi veţi vedea.”

Semnatarii scrisorii susţin că acţiunile lor se vor baza pe „anumite aparate psihotronice”, ce ar fi folosite de către serviciile secrete din occident, dar şi de serviciile secrete din România, şi că în acest fel magistratul Matei va simţi din plin „că atunci când rău faci, rău găseşti”. Aceştia îl ameninţă pe judecător că vor implora divinitatea „să-l răsplătească” după cum ar merita pentru tot presupusul rău pe care l-ar fi făcut în cariera sa.

Autorii scrisorii mai arată că, în opinia lor, războiul împotriva magistratului ar trebui să înceapă în 21 iunie, moment despre care arată că va fi regretat „foarte tare” de magistrat.

Totodată, în scrisoare se arată că „cei indignaţi” vor suspenda orice acţiune ce l-ar viza pe magistratul Matei dacă acesta „nu va săvârşi această mare nedreptate”.

„Tot aşa vom proceda (vom face PACE!) dacă vă veţi satisface într-un alt mod dorinţa de răzbunare şi eventual îi veţi da lui Gregorian Bivolaru o condamnare simbolică, ce va fi cu suspendare”, se mai arată în scrisoare.

Bivolaru, arestat în martie 2004 sub acuzaţia de trafic de minori

Bivolaru a fost arestat, în martie 2004, sub acuzaţia că a întreţinut relaţii şi perversiuni sexuale cu Mădălina Dumitru, folosindu-se de influenţa pe care o avea asupra acesteia, în calitate de profesor de yoga. Acesta a fost însă eliberat din arest după ce, la 1 aprilie 2004, Curtea de Apel Bucureşti a constatat că emiterea mandatului a fost făcută de o instanţă necompetentă.

Anchetatorii au stabilit că, în 2002 - martie 2004, acesta ar fi practicat în mod repetat acte cu caracter obscen faţă de minora Mădălina Dumitru. În perioada ianuarie-noiembrie 2000, precum şi în aprilie 2003, folosindu-se de calităţile de profesor yoga şi mentor spiritual, Bivolaru ar fi întreţinut acte sexuale cu alte două minore - Agness Arabella Mureşan şi Ilinca Simionescu.

În august 2004, procurorii de la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti l-au trimis pe Bivolaru în judecată pentru act sexual cu un minor, perversiune sexuală, corupţie sexuală, trafic de minori şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat a României.

Au mai fost trimişi în judecată Mirona Farcaşi (pentru corupţie sexuală) şi vameşul Farkaş Ferenc Szolt (prins o dată cu Bivolaru, la Nădlac, acuzat de trafic de migranţi).

Liderul MISA, arestat în aprilie 2005 în Suedia

Deşi pe numele lui exista o interdicţie de a părăsi ţara, Bivolaru a ieşit din România, fiind reţinut la Malmo, în Suedia. Ulterior, el a obţinut statut de azilant.

Gregorian Bivolaru a fost arestat în aprilie 2005, în Suedia, însă în luna noiembrie a aceluiaşi an, autorităţilor române li s-a respins cererea de extrădare a acestuia.
În martie 2004, anchetatorii au făcut percheziţii la aproximativ zece imobile din cartierul bucureştean Ferentari în care, potrivit unor surse judiciare, ar fi avut loc activităţi de video chat pornografic şi erotic neautorizate, cu utilizatori din străinătate.

Percheziţiile au vizat şi activitatea MISA - condusă de Gregorian Bivolaru, au informat atunci aceleaşi surse. Conform surselor citate, Poliţia şi Parchetul Capitalei au înregistrat zeci de plîngeri împotriva lui Bivolaru, făcute de părinţii unor tineri atraşi în această mişcare, considerată a desfăşura activităţi imorale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite